Thomas Kutschaty: Çifte vatandaşlık için çok çalışıyoruz

Thomas Kutschaty: Çifte vatandaşlık için çok çalışıyoruz

ABONE OL
21:18 - 28/03/2022 21:18
Thomas Kutschaty: Çifte vatandaşlık için çok çalışıyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Meclisinde konuşan Sosyal Demokrat Parti SPD’nin başbakan adayı Thomas Kutschaty, çifte vatandaşlık yasasının bir an önce Federal Meclisten geçmesi için uğraştıklarını belirtti.

KRV- Seçim Hakkı Girişimi başkanı Bahattin Gemici, “15 Mayıs’ta Kuzey Ren Vestfalya’da yapılacak seçimlerde SPD’nin ağırlıkta olacağı bir hükümetin kurulması, çifte vatandaşlık yasasının Eyaletler Meclisinden geçmesini kolaylaştıracaktır“ dedi.

Sosyal Demokrat Parti SPD’nin Düsseldorf Eyalet Meclisinde düzenlediği ve çok sayıda yurttaşımızın, basın temsilcilerinin katıldığı “Çifte Vatandaşlık” konulu açık oturumda konuşan başbakan adayı Thomas Kutschaty, konunun koalisyon protokolüne alınması için büyük çaba gösterdiklerini, yasanın bir an önce Federal Meclisten geçmesi için uğraştıklarını belirtti. Thomas Kutschaty, “Çifte vatandaşlık bu ülkede yaşayan göçmenlerin politik yaşama katılmalarını kolaylaştıracak, uyuma katkı sunacaktır.“ dedi.

Eyalet milletvekili İbrahim Yetim’in sunuculuğunu yaptığı, milletvekili Volkan Baran’ın katkı sunduğu açık oturumda Göç, Mülteciler ve Uyum Bakanı Reem Alabali  bu doğrultuda her gün mektuplar aldığını ve göçmenlerin büyük beklenti içinde olduklarını söyledi.

FÖTEV NRW başkanı Dr. Aysun Aydemir anayurtla ile ilgili olan duygusal bağın çok önemli olduğunu, kimsenin kendi vatandaşlığını kaybetmek istemediğini söyledi.  Türkiye Araştırmalar Merkezi müdürü Prof. Dr. Hacı -Halil Uslucan Alman vatandaşlığına olan başvuruların azaldığına dikkat çekti. Meclis Başkanı bayan Carina Gödecke çifte vatandaşlığın bir gereksinim olduğunu ve çağın koşullarına göre yeniden düzenlenerek bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

Toplantıya katılan KRV- Seçim Hakkı Girişimi başkanı Bahattin Gemici yaptığı açıklamada; “Thomas Kutschaty göçmen haklarına saygılı, eşit haklardan yana tavır koyan bir siyasetçi. Çifte vatandaşlığın sadece 1. nesil için değil, 5 yıldır Almanya’da yaşayan herkes için kolaylaştırılmasını istiyoruz. Bu yüzden yurttaşlarımızı seçimlerde SPD’ye destek olmaya çağırıyoruz.“ dedi.

Şair- müzisyen Aylin Çelik’in katkı sunduğu gecede başarılı işadamı Erkan Doğanay çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sevgi & Merhaba grubu sunduğu halk türküleriyle katılımcılara güzel anlar yaşattı.

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.