*** TGD’de istifa yok

*** TGD’de istifa yok

ABONE OL
12:21 - 16/02/2009 12:21
*** TGD’de istifa yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

TGD’de istifa yok


Almanya Türk Toplumu Temsilciler Kurulu, 14 Şubat 2009 tarihinde Hannover’de yaptığı toplantıda, kamuoyunda tartışılan "Özür Diliyoruz" konusu ile ilgili görüşünü ve kararı açıkladı

İşte, TGD Temsilciler Kurulu Kararı:

"Almanya Türk Toplumu Temsilciler Kurulu 14 Şubat 2009 tarihinde Hannover’de yaptığı toplantıda kamuoyunda tartışılan "Özür Diliyoruz" metnine imza atan Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Kaya Turan ile Yönetim Kurulu üyeleri Serdar Yazar ve Celale Yıldız arkadaşlarımızın sunduğu açıklamayı ele almıştır.
İmza metninin kamuoyunun büyük kesiminde soykırımın kabulü şeklinde algılandığını görüyoruz.

Bundan dolayı adı geçen yönetici arkadaşların -bireysel de olsa- imza atmış olmalarını doğru bulmuyoruz.

Almanya Türk Toplumunun bugüne kadar konuya ilişkin politikası değişmemiştir.

Federal Parlamento’ya verilen önergenin verildiği andan itibaren bu önergenin kabul edilmemesi için yoğun girişimlerde bulunmuş, karar alındıktan sonra da kendi yaklaşımlarını basın açıklamaları ile ve yaptığı görüşmelerle dile getirmiştir.

Federal Adalet Bakanı ile yapılan görüşme ve girişimler sonrasında AB bağlamında Ermeni soykırımı iddialarının cezai işleme tabi olma olasılığına karşı çıkılmış ve bu konudaki istemlerimiz doğrultusunda bir karar alınması sağlanmıştır.

Temsilciler Kurulu, çoğulcu, özgürlükçü, demokratik hukuk devleti ilkelerine bağlılık temelinde, TGD içindeki uzlaşma kültürünün önemine işaret etmektedir.

Almanya Türk Toplumu (TGD) Türkiye Cumhuriyeti ve Ermenistan’ın tanıyacağı uluslararası bir otorite sonuca varana kadar, şu anda var olan veriler temelinde “soykırım” iddiasını kabul etmemektedir.

TGD yönetim kurulu üyelerinin bu doğrultuda davranmalarını bekliyoruz.


Son dönemlerde iki ülkenin birbirine yakınlaşmasını olumlu buluyor, Türklerin, Müslümanların ve Ermenilerin acılarınının karşılıklı olarak paylaşılmasının bizleri yakınlaştıracağı inancını taşıyor, karşılıklı empatiyi ve anlayışı önemsiyor ve bu şekilde ortak acıları geride bırakabileceğimizi ümit ediyoruz.


Almanya Türk Toplumu (TGD) bu konunun kamuoyunda tartışılması için gerekli çalışmaları yapar ve yapılan çalışmaları destekler."


ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.