TGB Türk Sanat Müziği Korosu’ndan bahar konseri

TGB Türk Sanat Müziği Korosu’ndan bahar konseri

ABONE OL
21:41 - 05/05/2023 21:41
TGB Türk Sanat Müziği Korosu’ndan bahar konseri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Türk Cemaati (TGB) bünyesinde faaliyet gösteren Fatma Akarsu Türk Sanat Müziği Korosu, ATZE Müzikal Tiyatrosu salonunda konser verdi. Konseri yaklaşık 500 kişi izledi.

Sunumunu Aslı Kavaklar’ın üstlendiği konser öncesinde 6 Şubat’ta meydana gelen depremde hayatını kaybedeler de unutulmadı.

TGB Başkanı Selçuk Demirci, böyle anlamlı bir konsere imza attıkları için koroya ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kanun sanatçısı ve koronun hocası Alaeddin Demirliler’in yönettiği, Fatma Akarsu’nun başkanlığını yaptığı TGB Türk Sanat Müziği Korosu’nun konserinin birinci bölümünde 15, ikinci bölümünde ise 20 şarkı icra edilirken, finalde ‘İzmir Marşı’ seslendirildi. Türkiye’den misafir sanatçı olarak gelen kanuni Hüseyin Demirliler konsere ayrı bir renk kattı.

Konserin birinci bölümü, Nihavend Peşrevi ile başladı. Koronun seslendirdiği ‘Gurbete düştüğüm günlerden beri’ adlı şarkıdan sonra solistler Sabri Kömürcü, Şükran Beray, Mehmet Baş, Raif Çoşkun, Gül Ballı, Gülseren Yazar, Kezban Doğan, İlker Özkan, Sevinç Anaç ve Hayriye Kesre solo eserler seslendiler.

Birinci bölümde Hüseyin Demirliler, TGB korosu elemanlarından Ali Güven’in sözlerini yazdığı ‘Nihavend Makamı’nda yeni yaptığı bestesi ‘Aşkın içinde bir seni bulmak’ adlı eseri yine kendi seslendirdi. Bu bölüm koronun okuduğu ‘Gökte yağmur değil’ ve ‘Çamlıca yolunda’ adlı iki şarkıyla bitti.

İZMİR MARŞIYLA FİNAL

Fatma Akarsu Türk Sanat Müziği Korosu’nun ‘2023 Bahar Konseri ’ne, sazları ile Serhan Nacak (ney), Semra İşlek (ud), Can Buluş (ud), Erbay Özbek (ud), Hüseyin Demirliler (kanun), Ceyhun Domaçlıoğlu (keman), Atilla Eliaçık (keman), Timur İmren (klavye), Hakan Gülbahar (gitar), Sevkan Özdemir (gitar) ve ritim sazlarda Hasan Sarıkaya (def) ile Ahmet Ertekin (darbuka) eşlik ettiler.

Koro ikinci bölümün sonunda birbirine bağlı ‘Kaleden top atarlar’ ve ‘İndim havuz başına’ adlı iki güzel türküyü yine birlikte okurken; konserin finalini her zaman olduğu gibi yine Türk Sanat Müziği Korosu yaptı.

Finalde ‘İzmir Marşı’nı seslendiren koroya salondaki herkes eşlik edince, dev bir koro oluşmuş gibi oldu.

ha-ber.com/Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.