TERÖRÜN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ

ABONE OL
11:27 - 23/10/2020 11:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya nereye gidiyor? yine acımasız kanlı ırkçı terör cinayetini işledi. Analar gelinler el ele verip yürekleri dağladı…! Analar ağladı ağladılar…!

Irkçı Terör Hessen Eyaletinde Hanau kentinde 9 cana kıydı ve hamile kadınını da acımasızca vurdu.!

**

19 Şubat 2020 tarihinde Almanya’nın Hanau kentinde ırkçı faşist bir katliam daha yaşandı, 9 masum insanların hayatını hunharca katleden ırkçı katil. Babası sağ. Annesi ve kendisi evinde ölü ele geçirildi.

*

Almanya’da Solingen Möln gibi Türklere ve yabancılara yönelik saldırılar tekrar hortlayacak gibi görünüyor.

*

Bunu NSU Davası olarak bildiğimiz ve

Hortlayan ırkçı terör örgütü 2000-2007 yılları arasında tekrar ortaya çıktı.

Alman ırkçı terör örgütü NSU üyeleri, 8’i Türk 10 yabancı işletme sahibi, kişileri öldürdü. NSU davası çok uzun yıllar sürdü…! Merakla davaların sonuçlarını bekledik. NSU örgütünün yapısı ve genel eylemleri hakkında, yüksek mahkemede ortaya vicdanı rahatlatacak bir sonuç çıkmadı. NSU dosyası verilen kararla dosya 120 yıl açılamaz diye arşive kaldırıldı. Bravo.!

**

60-70 yıldır Almanya’ya iş gücü olarak gelen yabancılar. İspanyol, İtalyan, Yunan, Portekiz, Tunuslu, gibi Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlar da Almanya’yı artık kendine yurt yuva etti. İşçi ve emekçi çocuklarından; Doktor, mühendis, avukat, bankacı, sigortacı, sporcu ve eczacı, kuaför, dönerci, yazar çizer işveren gibi hizmet veren birçok meslek dalında nesil yetişti. İşyeri açan, gayri menkul alan ve artık biz “AVRUPALI TÜRK’ÜZ” diye bilen ana dillerinden iyi Almanca konuşan ve yazan bir nesil yetişti. Bunlara halen yabancı gözü ile bakmak “Integration” politikası yapmak yerine bu insanlara kucak açıp onlara “Ausländer” yabancı gözüyle bakmaktan da vazgeçmeliler.  Yabancıları seçim malzemesi yapmadan çözümler üretilip kurallar getirilse daha olumlu sonuçlar alınırdı…! Yabancıların uyumu konusunda hükümetler sınıfta kaldı. Yanlış siyasi uygulamalar olmasaydı eğer. Bugün Almanya’da ırkçı terör örgütleri gizli gizli eylemler gerçekleştiremezdi.

*

Avrupalı Türk kökenli vatandaşların yapacağı tek şey var. Tek yürek, tek bilek olup kendi aramızda lobi oluşturup; sosyal, kültürel, ekonomik iş ve hizmet gücü gibi her alanda toplumun bir parçası olduğumuzu vurgulamalıyız.

Bunu başaramaz isek suçlu hiçbir zaman tek kişi değildir.!! “ikimizde suçluyuz sevgilim” der göz yaşı dökeriz. Kin ve nefret duygularından uzak olmak en büyük erdemliliktir. Bunun en iyi örneğini 1993’de Solingen’de evi kundaklanan ırkçı terör mağduru Genç ailesi vermiştir. “Kan kan ile yıkanmaz.” İnsan canına kıyan her türlü Terörü lanetleyelim. Teröristin iyisi kötüsü olmaz.

*

İkinci vatanımız Almanya’da güvenli huzur içinde yaşamak dileğimle ülkeyi yönetenlerin artık acı gerçekleri görüp ırkçı eylemlere karşı güvenlik birimlerine bu konuda daha çok personel alarak çözüm yolları bulması toplumsal güven ve huzur acısından çok önemlidir.

*

Hanau’da hayatlarını kaybeden 9 insanın yakınlarına Allah sabır versin acı büyük…! Başımız sağ olsun. Her türlü Terörizmi destekleyenlere de lanet olsun.

 

Necati Aydin

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.