Temsilciler Meclisi Geçici Ödenek Tasarısını Onayladı

Temsilciler Meclisi Geçici Ödenek Tasarısını Onayladı

ABONE OL
23:26 - 30/09/2022 23:26
Temsilciler Meclisi Geçici Ödenek Tasarısını Onayladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Temsilciler Meclisi federal hükümete 16 Aralık tarihine kadar kaynak sağlanabilmesi için geçici bir ödenek tasarısını onayladı. Böylece Kongre’de dengeleri belirleyecek ara seçimlere altı haftadan kısa süre kala hükümetin kısmen kapanmasının önüne geçilmiş oldu.

Federal dairelere sağlanan devlet kaynağının süresi bu gece yarısı dolmadan Temsilciler Meclisi, tasarıyı Başkan Joe Biden’ın imzalaması için Beyaz Saray’a gönderdi.

Ukrayna’nın Rus işgaline karşı savaşını desteklemek için 12 milyar 300 milyon dolarlık kaynağı da içeren geçici ödenek tasarısı dün 100 koltuklu Senato’dan her iki partinin de desteğiyle geçmişti.

Ödeneğin kesilmesi Cumartesi gününden itibaren federal devlet çalışanlarına ücretsiz izin verilmesi ve birçok devlet programının durmasına neden olabilirdi.

Ukrayna’ya yardım ve federal dairelere ödeneğin yanı sıra tasarı Biden’a ABD’nin fazla silahlarının Ukrayna’ya transferi için 3 milyar 700 milyon doları kullanma izni veriyor.

Rus güçlerinin Ukrayna’daki nükleer santralların güvenliğini tehdit ettiği ve Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’ya karşı nükleer silah kullanabileceğini söylediği sırada tasarı Ukrayna’daki nükleer ve radyolojik olaylara karşı hazırlık ve müdahale için 35 milyon dolar ayrılmasını da içeriyor.

Geçici ödenek tasarısı ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) ilaç ve tıbbi cihaz şirketlerinden ürünlerini inceleyerek güvenli ve etkili olup olmadığını anlamak için toplanan kullanıcı ücretlerinin önümüzdeki beş yıl için yenilenmesini de içeriyor.

Ücretlerin tahsiline yönelik izin Cuma günü sona erecekti. Bir hükümet araştırmasına göre, son 46 yılın 43’ünde bu tür bir son dakika geçici harcama tasarısına başvuruldu. Bunun nedeni Kongre’nin 1 Ekim’deki mali yılın başlangıcı için tüm yılı kapsayan kalıcı ödeneği zamanında onaylayamaması.

Kongre’nin geçici bir bütçe tasarısını geçiremediği son dönem Demokratlar’ın eski Başkan Donald Trump’ın Meksika duvarının maliyetini karşılamayı reddetmesiyle 2018 yılının Aralık ayında olmuştu. Bu durum 35 gün süren çıkmaza ve hükümetin kısmen kapanmasına neden olmuştu.

VOA tarafından geçilen Temsilciler Meclisi Geçici Ödenek Tasarısını Onayladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Temsilciler Meclisi Geçici Ödenek Tasarısını Onayladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Temsilciler Meclisi Geçici Ödenek Tasarısını Onayladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.