Tele 1 TV’ye Avrupa’dan büyük destek var

Tele 1 TV’ye Avrupa’dan büyük destek var

ABONE OL
00:06 - 15/06/2022 00:06
Tele 1 TV’ye Avrupa’dan büyük destek var
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’de RTÜK’ün ağır yaptırımlar uyguladığı, cezalar yağdırdığı Tele 1 TV’ye büyük destek var. Haciz riskiyle karşı karşıya kalan kanalın ayakta kalabilmesi, yayın lisansının gasp edilmemesi için Tele 1 izleyicileri Avrupa’ da büyük dayanışma gösteriyorlar.

Avrupa’daki Tele 1 izleyicileri siyasal iktidarın baskı aracı olan ve adeta sansür aygıtı olan RTÜK’ ün bu haksız ablukasının da kırılacağını söylediler. Fikir Atölyesi, CHP Kuzey Ren Vesfalya Eyaleti Birlikleri, Berlin Birlikleri ve Berlinli ”Tele 1 Evimiz” grubu, hatta ABD’deki bazı derneklerin üye ve yöneticileri hem kendi içlerinde bu konuya yönelik farkındalık oluşturuyor hem de kamuoyuna yönelik çağrılar yapıyorlar.

Tele 1 Televizyonu’ndan izin alarak paylaştıkları hesap numaraları ve kendilerinin çektikleri kısa video, sesli mesajlarla Tele 1’e sahip çıkıyorlar.

Tele 1 için video ve ses olarak mesaj yollayan Tele 1’in Avrupa’daki izleyicilerinden olan Orhan Göktan, Meral Karakartal, Ufuk Evla Bostan, Oğuz Ünver, Fatma Ünver, Serkan Tıraş, Ferihan Menendiz, Kazım Sarıkaya gibi diğer birçok izleyici Tele 1’i mevcut iktidarın susturamayacağını, kanalı sonuna kadar savunacaklarını söylediler.

Tele 1’e destek için vatandaşlarımızın, kanalın internet sayfasına girerek ”Tele 1′ e destek” linkine tıklandığında, Tele 1’e nasıl destekte bulunulabileceğine dair bilgileri bulabilirsiniz.

Tele 1 TV’yi ne yazık ki muhalif, özgür, bağımsız ve korkusuz bir duruşu nedeniyle her seferinde AKP hükumeti direkt ya da RTÜK gibi kurumlar üzerinden ağır para cezalarıyla yıpratıyor, kapatmak istiyor.

Ne yazık ki hukuk ve özgürlükten yoksun bir ülkede, medya ya taraf değiştirmeye zorlanıyor ya da özgür medya ruhundan taviz vermek istemeyen Tele 1 gibi görsel ve internet tabanlı yayın yapan medya organları da inanılmaz siyasi baskılarla karşı karşıya kalıyorlar.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Köln

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.