Tekvandoda baş hakemliğe yükseldi

Tekvandoda baş hakemliğe yükseldi

ABONE OL
00:49 - 01/07/2022 00:49
Tekvandoda baş hakemliğe yükseldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

7.dan sahibi Abdullah Ünlübay uluslararası hakemliğinde aranan isim oldu.

Tekvando deyince Türkler gelir, Türkler denince de şampiyonluklar onların işidir derler. Nitekim Geçen hafta Nürnberg’de yapılan 10 ülkeden 500’ü aşkın sporcunun katıldığı Bavyera Open turnuvasında ilk üç sırayı Türk kulüpleri aldı. Burada aynı başarıyı hakemlik koltuğunda yaşayan Abdullah Ünlübay’ ı da unutmamak gerekir.

7.DAN SAHİBİ

Abdullah Ünlübay,1993 yılında tekvandoya başladı. Birçok başarılara ve şampiyonluklara imzasını attı ve 7. Dan’a kadar yükseldi. 1998 yılında sporculuktan hakemliğe geçti. Zaman Su gibi akıp giderken, Abdullah Ünlübay’da hekimlik kariyerinde adım adım yükselmeğe başladı. Nitekim, uluslararası hakemlik lisansını 2011 yılında elde etti. 350 sporcusu olan bir okulun sahibi de olan ve gittikçe yükselen grafiği nedeniyle de 2016 yılında baş hakemliğe terfi etti. Avrupa ve dünya şampiyonluklarında birçok maç idare etti.

AİLECE TEKVANDOCULAR

Abdullah Ünlübay başarısını ailesinin desteğine bağlıyor. Nitekim, eşi tekvandoda 3.dan sahibi. 14 yaşındaki oğlu 2.dan ve 16 yaşındaki oğlu da 1.dan mertebesinde.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.