“Tehlikeli İlişkiler” 240 yıl önce yazıldı, ama bugün gibi güncel

“Tehlikeli İlişkiler” 240 yıl önce yazıldı, ama bugün gibi güncel

ABONE OL
07:48 - 30/08/2021 07:48
“Tehlikeli İlişkiler” 240 yıl önce yazıldı, ama bugün gibi güncel
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamburg 4. Tiyatro Köprüsü Festivali kapsamında Johannes Schaefer’in yönettiği iact Oyunculuk Okulu sahnelediği “Tehlikeli İlişkiler” yaklaşık 240 yıl önce yazılmış olmasına rağmen,

Hamburg’da devam eden Almanya – Türkiye 4. Tiyatro Köprüsü Festivali çerçevesinde, 1741-1803 yaşayan Fransız yazar Chorderlos de Lactos eserine dayalı “Gefährliche Liebschaften” (Tehlikeli İlişkiler) adlı Almanca oyun sahnelendi.

Festivali düzenleyen Mut Tiyatrosu salonunda sunulan, Johannes Schaefer’in yönettiğini oyunda rolleri Maria Hoyos, David Gerbaulet, Nelda Prelle, Marcel Casper, Priscilia Geille, Corinna Beitelmann ve Mike Błażewicz  paylaştılar.

Konu temel değerleri hiçe sayan zihniyet

Fransız Devriminden önceki Fransız toplumunun üst tabakasındaki değer kaybı ve yozlaşmayı işleyen oyun büyük beğeni topladı. Çalışmasındaki titizliğiyle tanınan yönetmen Johannes Schaefer, güç sahibi olma uğruna entrikalar çeviren, aşk, güven ve dürüstlük gibi toplumsal temel değerleri hiçe sayan zihniyeti sorgulayan oyuna, güncel bağlantılar ekleyerek, yaklaşık 240 yıl önce yazılan oyunun hala güncelliğini koruduğunu gözler önüne serdi.

İki perdelik oyunda, başta Mike Błażewicz  ve Maria Hoyos olmak üzere tüm oyuncuların yüksek performansının yanı sıra, oyunun yazıldığı döneme ait uygun dekor ve kıyafetleri, çok iyi koreografi edilmiş dans ve düello sahneleri izleyicileri adeta oyunun içine çekti.

İki perdelik oyun sonrası başarılı ekip ve yönetmen uzun uzun alkışlandı.

Festival 4 Eylüle kadar sürecek. Festival programına www.muttheater.de sitesinden ulaşılabilinir.

 

03.09.2021 Cuma, Saat 20:00

“Getto Tiyatro – Klasik Oyunların Türkçe Yorumu”, Türkçe

William Shakespaere, Bertolt Brecht ve Dario Fo’nun çeşitli klasik eserleri Türkçe olarak yorumlayan Getto Tiyatrosunun oyuncuları, yönetmen Bilal Bulut tarafından çalıştırıldı. Atinalı Timon, Romeo ve Jülyet, Lady Macbeth, Hamlet, Julius Sezer, Ophelia, Cesaret Ana ve başka oyunlardan derlenen keyifli bir kolaj.

Yönetmen: Bilal Bulut,

Oyuncular: Nazım Evren, Türkan Tektaş, Fatma Kuru, Haydar Bakay, Nurgül Gülakman, Zeliha Yaman-tawafi, Gülbahar Akçiçek, Kadife Mike Ferreira, Mehmet Öndek

04.09.2021 Cumartesi, Saat 19:00

“Tiyatro İstasyon – Doğaçlama Oyunu”, Türkçe

Hamburg’un en eski Türk tiyatrosu “Tiyatro İstasyon”, Aykırı İşler Sanat Grubu kurucusu, yazar-yönetmen Bülent Taş ile birlikte, Argos müzik grubunun eşliğinde  çeşitli doğaçlama tiyatro formatları sunup, izleyicilerle interaktif oyun geliştirecekler. Seyircinin katkısıyla ve yönelimiyle o an da sahnede üretilecek olan oyunun, adı ve tabii ki tekrarı da yok. İzleyici hem yönetmen hem de oyuncu.

Müzik: Argos

Oyuncular: Nazmiye Acar, Fatma Kurt, İbrahim Arslan (Tiyatro İstasyon), Bülent Taş (Aykırı İşler Sanat Grubu) ve izleyiciler.

 

04.09.2021, Cumartesi, Saat 20:30

Turan Vurgun & Apo Gülbeyaz’dan oluşan Argos müzik grubunun konseri. Festival kapanışı.

Turan Vurgun ve Apo Gülbeyaz ile iki müzik dehası festivalin kapanış etkinliğinde Doğu Akdeniz bölgesinin çok farklı ve zengin müzik esintilerini Hamburg’a taşıyarak, müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacaklar.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.