TDU’nun masa başı toplantıları devam ediyor

TDU’nun masa başı toplantıları devam ediyor

ABONE OL
21:19 - 06/12/2021 21:19
TDU’nun masa başı toplantıları devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Korona salgını döneminde birçok etkinliğini ertelemek veya iptal etmek zorunda kalan Almanya Türk İşverenler Birliği (TDU) geleneksel masa başı toplantılarına devam etti.

TDU, son olarak kalifiye göç yasası ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. TDU Medya Sorumlusu Doğan Azman’ın yönettiği toplantıda bu konuda danışmanlık şirketi kurarak hizmet veren İsmail Tekin ve eşi Esma Tekin bilgi verdi. Toplantıya Türk ve Alman işverenler katıldı.

İsmail Tekin, kalifiye göç yasasının koronanın patlak verdiği 2020 yılı mart ayında yürürlüğe girdiğini ve korona salgını nedeniyle yasanın uzun süre uygulanamadığını belirtti. Almanya’da başta hasta bakımı ve IT branşı gibi birçok alanda kalifiye personel açığı bulunduğunu kaydeden İsmail Tekin, Kalifiye Göç Yasası’nın AB dışındaki üçüncü ülkelerden kalifiye personel getirmesine olanak sağladığını kaydetti.

Buna göre, getirilecek kalifiye elemanlar üç gruba ayrılıyor. Birincisi üniversite mezunu yüksek kalifiye elemanlar. İkincisi üç yıllık mesleki eğitimi tamamlamış kalifiye elemanlar ve üçüncü grup ise mesleki eğitim almamış ama en az 6 yıl mesleki tecrübesi olan ve bunu evraklarıyla kanıtlayan kişiler.

Kalifiye personel getirmek isteyen işverenler, oturma ve çalışma müsaadesi için başvuru dilekçesiyle yabancılar dairesine müracaat edebiliyorlar. Kalifiye elemanlar da Almanya’dan verilecek iş sözleşmesi ile bulunduğu ülkede başkonsolosluklara başvurabiliyor. Kaynak: Merhaba/Murat Tosun

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.