TDU`da üye tanıtım akşamı

TDU`da üye tanıtım akşamı

ABONE OL
10:45 - 09/12/2022 10:45
TDU`da üye tanıtım akşamı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

TDU ’da gerçekleşen üyeler kendilerini ve firmalarını tanıtıyor akşamında üç yeni üye şirketlerini tanıttı.

EEC Enerji Danışmanı Christoph Blawat, Centruy Mundus Gayrı Menkul firması sahibi Cihan Akgül ve dijital güvenli dolap sistemleri Şirketi Özbey Holding ve onun yan kuruluşu World Locker Security şirketi CEO’su Serpil Özbey açıklamalarda bulundular, yöneltilen soruları yanıtladılar.

TDU

İlk olarak konuşan Özbey Holding ve WLS Holding Şirketi kurucusu ve CEO’su Serpil Özbey kendilerinin geliştirdiği günlük hayatı kolaylaştıracak güvenli dijital kilitli dolap sistemlerini tanıttı. Buna göre şehrin çeşitli yerlerine konulacak dolaplarda vatandaş küçük bir ücret karşılığında kişisel eşyalarını, kıyafetlerini, kendi belirlediği süre içinde dolaplarda saklayabilecek.

 

TDU

Bu dolapları parmak izi, QR kodu veya seçilen bir şifreyle güvenilir bir şekilde açıp, kapamak mümkün olacak. Dolaplar yerel güvenlik sistemleri ile doğrudan bağlantılı olacak ve içindeki eşyalar 1000 Euro’ya kadar sigortalı olacak. İlk deneyimler birkaç ay içinde Berlin’de Bahnhof Zoo ve Alexander Platz meydanlarında denenecek.

Daha sonra EEC-Enerji Danışmanı Christoph Blawat söz aldı. Blawat Leipzig’de bulunan EEX-Enerji Borsasında ekonomik siyasal koşullar nedeniyle enerji fiyatlarının rekor seviyede yükseldiğini ve oynak olduğunu belirtti. Federal Hükümet’in 2023 yılından itibaren, enerji fiyatlarını sabitlemek ve ekonomiyi rahatlatmak için “Enerji Fiyatlarını Frenleme” programını yürürlüğe koyacağını vurguladı. Ancak bu programa rağmen küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KMU’s) imzalayacakları yeni enerji anlaşmaları ile, şimdiye kadarki enerji fiyatlarının çok üzerinde fiyatlar ödemek zorunda kalacaklarının altını çizdi.

Enerji Danışmanı bu nedenle enerji tasarrufunun çok önemli olduğunu kaydederek, “Deutschland macht’s Effizient” adlı teşvik programını anlattı. Nerdeyse tamamı devlet tarafından teşvik edilen Energie-Audit adı verilen bir programla, her işletmenin bir enerji profilinin çıkarılabildiğini ve bu profil doğrultusunda alınacak önlemlerle enerji tasarruf edebileceğini ve enerji masraflarını önemli ölçüde düşürebileceğini söyledi.

Son konuşmacı ise gayri menkul firması sahibi genç iş insanı Cihan Akgül oldu-Akgül kısaca kendisini tanıttıktan sonra, 2019 yılından beri bu işi yaptığını, kendisinin dünyaca ünlü merkezi ABD’nin New Jersey Eyaleti, Madison kentinde bulunan Centruy 21 Real Estate LLC Şirketine bağlı bir franchasing şirketi olarak çalıştığını belirtti. Ana şirketin yıllık cirosunun yılda 10 Milyar Dolar’ın üzerinde gerçekleştiğini ve dünya çapında 145.000 Almanya’da 95 Berlin’de ise 3 Emlak bürosu olduğunu kaydetti.  Bir soru üzerine son altı aydır Berlin’de gayri menkul fiyatlarının düşmekte olduğunu, ancak çok fazlada düşeceğini zannetmediğini dile getirdi.

ha-ber.com/Mümtaz Ergün
Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

 

 

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.