TDU’da Remzi Kaplan yeniden başkan

TDU’da Remzi Kaplan yeniden başkan

ABONE OL
16:42 - 30/05/2022 16:42
TDU’da Remzi Kaplan yeniden başkan
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya Türk-Alman İşverenler Birliği (TDU) Genel Kurulu’nu Berlin`de gerçekleştirdi ve yeni yönetim kurulunu belirledi.

Avrupa’nın tanınmış iş insanlarından biri olan Kaplan Döner’in sahibi ve önceki dönem de TDU’nun başkanlığını yürüten Remzi Kaplan, 11 kişilik yönetim kurulu üyeleri tarafından yeniden TDU başkanlığına seçildi.

Güven tazeleyerek, TDU’ya 5. Kez başkan seçilen Remzi Kaplan’ın yeni yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

Veli Tüfekçi, Gürkan Öztaş, Bilinç Isparta, Serap Yılmaz (Ergün), Doğan Azman, Özgür Çardaklı, Duygu Çakır, Ahmet Saat, Ali Eltan ve Efendi Aygün. Yedek üyeler ise Ali Günseven ve Carmen Herold-Lacroix oldular.

Denetleme Kurulu’na ise Süreyya İnal, İmam Peköz, Dr. Walter Liewehr, Muzaffer Erdoğan, Tarkan Şahin seçildi.

Genel Kurulun Divan heyeti Safter Çınar, Kenan Kolat ve Yeşim Keleşoğlu’ndan oluştu.

Berlin Büyük Elçiliği Elçi Müsteşarı Umut Topçuoğlu ile Başkonsolos Rıfkı Olgun Yücekök‘ün konuk olarak katıldıkları ve kısa birer konuşma yaptıkları seçime ilgi yoğundu.

Genel Kurul öncesi Elçi müsteşar Umut Topçuoğlu ve Başkonsolos Rıfkı Olgun Yücekök birer konuşma yaptı.

Elçi müsteşar Umut Topçuoğlu, “2007 yılında ilk defa Berlin’e tayin olduğunda TDU’yu tanıma fırsatı buldum. Ben ilk görev aldığımda TDU kurulalı 11 yıl olmuştu. İkinci tayinimde ise TDU’nun daha başarılı olduğunu ve üye sayısının genişlediğini gördüm. Güzel faaliyetlere imza attığınıza, birçok alanda başarılı projeler yürüttüğünüze bizzat şahit oldum. Bütün bu süreçte değişmeyen sayın Başkan Remzi Kaplan olmuştu ve kendisine TDU’ya sağladığı başarılı liderlikten dolayı da burada teşekkür etmek istiyorum. Bizler için gurur kaynağısınız” dedi.

Başkonsolos Rıfkı Olgun Yücekök ise yaptığı konuşmada, “Berlin’de kendimi evimde gibi hissediyorum. Bunu sağlayan temel unsurlardan birisi de buradaki sivil toplum kuruluşlarımız. İş dünyasıyla ilişkilerim aileden geliyor. İstanbul’dan geliyorum. Klasik bir Ankara bürokrat ailesi çocuğu değilim. Dolayısıyla ticaretin içinde büyüdüm. Şunu gördüm. Meslek hayatımda siyasi konular bazen tatsız olabilir ancak ilişkileri yürüten, ayakta tutan pozitif gündem yaratan temel başlık ekonomik ve ticari ilişkilerdir. Bunun yanına kültürel ilişkileri de koyabilirsek o resmi daha iyi tamamlarız. İş insanlarının çalışmaları, ziyaretleri, faaliyetleri ve kurdukları ilişkiler son derece kıymetli. Dijital çağda yaşıyoruz ama insandan insana iletişim çok önemli. Burada siz işverenlere de çok önemli görev düşüyor. TDU’nun bu görevi tüm üyeleriyle birlikte başarılı şekilde yerine getirdiğini görüyoruz” dedi.

Türkiye ile Almanya arasındaki ticari ilişkilere de değinen Yücekök, “Pandemiye rağmen 2020’de 38 milyar dolar olan Türkiye ile Almanya arasındaki ticaret 2021’de 41 milyar dolara çıktı. Mart ortasında şansölye Scholz Türkiye’yi ziyaret ettiğinde paylaşılan ortak hedef bunu en kısa sürede 50 milyar dolara yükseltmek oldu. Almanya bizim ihracatımızda birinci, ithalatımızda da enerjiyi düşersek ikinci sırada yer alan çok kritik bir ülke. Bu ilişkilerin geliştirilmesinde sizlerin katkıları çok değerli” dedi.

Berlin’deki Türk toplumun kente olan katkısının önemine dikkat çeken Başkonsolos, “Çeşitli vesilelerle söylediğim bir şeyi sizinle de paylaşmak istiyorum. Şunu gördüm. Berlin’deki Türk toplumu bu şehrin iskeletinin çok önemli bir parçası. Yapısal bir sürü sektörde bizim insanımız var. Türk toplumunu çekerseniz bu şehrin yarısı çöker bence. O yüzden, pozitif gündem yaratmakta ilişkileri geliştirmekte çok canlı ve heyecanlı çalışmalar devam ettireceğinize eminim. Yeni yönetime başarılı bir dönem dilerim” dedi.

Konuşmalar sonrası Genel Kurul toplantısı başladı. TDU Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Doğan Azman’ın faaliyet raporlarını okumasının ardından Denetleme Kurulu Üyesi Dr. Walter Liewehr mali raporu açıklayarak yönetimin aklanmasını istedi. Yapılan oylamada itiraz gelmeyince seçimlere geçildi.

TDU salonunda yapılan Genel Kurul’da yönetime aday olan isimler, tüzüğe uygun olarak liste halinde oylandı ve yeni yönetim belirlendi.

Seçimlerden sonra yapılan kısa bir toplantı ile Yeni Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden Remzi Kaplan seçilirken, Başkan Yardımcıları Veli Tüfekçi, Gürkan Öztaş, Serap Yılmaz ve Bilinç Isparta getirildiler.

Doğan Azman Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü olurken, Saymanlık görevin ise Özgür Çardaklı üstlendi. Yeni yönetimin diğer üyeleri ise Duygu Çakır, Ahmet Saat, Ali Eltan ve Efendi Aygün’den oluşurken, yedek üyeler Ali Günseven ve Carmen Herold-Lacroix oldular. TDU’nun Denetim Kurulu Başkanı İmam Hüseyin Peköz ve diğer üyeliklerine Dr. Walter Liewehr, Mugaffer Erdoğan, Tarkan Şahin ve Süreyya İnal seçildiler.

Remzi Kaplan yeniden görevlendirilmesiyle ilgili olarak üyelere teşekkür etti.

Kaplan, “TDU’nun farkı bu. Kavgasız, sorunsuz, birbirimizi destekleyen bir Genel Kurul gerçekleştirdik. Şu ana kadar birlikte yönetimde görev aldığımız arkadaşlarımızla bundan sonra da birlikte çalışacağımıza inanıyorum. Yeni yönetimdeki arkadaşlarımızla da bizim için eski yeni yok, hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Hepinize güveninizden dolayı çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.