TDU ve FKU Ortak Karstadt toplantısı

TDU ve FKU Ortak Karstadt toplantısı

ABONE OL
00:26 - 23/08/2020 00:26
TDU ve FKU Ortak Karstadt toplantısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Mümtaz Ergün/Berlin

Berlin’in tanınmış Herrmannplatz meydanında bulunan tarihi Karstadt mağazası binasının restore edilmesi ve yapılacak olan ek bina kompleksi üzerine TDU ve Friedrichshain – Kreuzberg İşverenler Derneği (FKU) tarafından gerçekleştirilen masa başı buluşması büyük ilgi gördü.

Mağazanın en üst katında bulunan lokanta bölümünde gerçekleşen buluşmada Friedrcihshain-Kreuzberg ilçesi Belediye Ekonomi Encümeni Andy Hemke, Galeri Karstadt temsilcileri Romana Ettrich ve bay Haber ile SIGNA Real Estate Managment Germany GmbH temsilcisi mimar Thibault Chavanat birer konuşma yaptılar.

Belediye Encümeni Andy Hemke konuşmasında binanın cevrede bulunan işletmelerin ve esnafın arzu ve önerilerinin de dikkate alınıp, tarihi çekirdeğinin korunup restore edilmesi ve cazibesi yüksek yeni ek bir binanın yapılacak olmasından duyduğu memnuniyet dile getirdi.

Ünlü Avusturya Signa Real Şirketi adına konuşan Mimar Chavanat şirketin birisi emlak diğeri de Karstadt gibi mağazalar zinciri olan iki kulvarda faaliyet gösterdiğini vurgulayarak, 15 yıldır Karstadt mağazasının cirosunun düşüş gösterdiğine dikkat çekti.  Binanın yenilenmesi ile “Geleceğin Mağazalarına yönelik yeni bir konsept geliştirmek” gibi tarihi bir görevleri olduğunu vurguladı.

Binanın tarihi kısmının korunup restore edileceğini, bugünkü Park Evi’nin yıkılıp yeraltına kaydırılması ile, kazanılacak büyük alanda yeni bir bina yapılacağını ifade etti. Bu yeni binaya yerleşecek ticari kuruluşlar, sosyal kuruluşlar, konutlar ve diğer tesisler ile canlı ve renkli bir atmosfer yaratmayı amaçladıklarını vurguladı. Böylelikle insanların evden internet üzerinden ısmarlama yerine, şehrin göbeğinde hem gezebileceği hem hoşça vakit geçirebileceği hem de rahatça alışveriş yapabileceği cazibesi yüksek olan bir alan yaratacaklarına dikkati çekti.

Bu ilgi çekici karışım ile Karstadt mağazasının kendi içine kapanık konumdan çıkıp, günlük hayatın bir parçası olacağını dile getirdi. Konseptle ilgili her türlü öneriye açık olduklarını ve memnun olacaklarını ifade etti.

TDU adına basın sözcüsü Doğan Azman TDU`yu tanıtıcı kısa bir konuşma yaptı. Karstadt Herrmannplatz da 28 yıl önce 1985 de meslek öğrenimini yaptığını söyleyen Azman, “yine bu binada bulunmaktan heyecan ve mutluluk duyuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar görüş ve önerilerini projeyi yürüten mimar ve yetkililere birebir iletme imkânı buldular.

Nefis bir büfe eşliğinde gecen akşamın moderatörlügünü FKU’dan Helene Anders yaptı.

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.