TDU ile DEHOGA Berlin video konferans düzenledi

TDU ile DEHOGA Berlin video konferans düzenledi

ABONE OL
00:51 - 19/05/2021 00:51
TDU ile DEHOGA Berlin video konferans düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türk-Alman İşverenler Birliği (TDU) ile Alman Otelciler ve Gastronomlar Birliği (DEHOGA Berlin) “Pandemi sürecinde sektörün durumu” konulu Video-konferans düzenledi.

“Yardım yetmez, politikadan uzun vadeli perspektif planlar bekliyoruz. Önümüzü göremiyoruz.”

DEHOGA ile Video-Konferans üzerinden yapılan toplantıya DEHOGA Berlin’in Başkanı Christian Andresen ile Genel Müdürü Thomas Lengfelder, TDU‘dan Başkan Remzi Kaplan, Basın Sözcüsü ve Gastronom Doğan Azman, Hotel Plus’un sahibi Beklan Coşkun ve TDU’nun büro yöneticileri Yeşim Keleşoğlu ile Mümtaz Ergün katıldılar.

Konferansta ilk söz alan GEHOGA Baskanı Christian Andresen, politikanın sektöre açık ve kapsamlı perspektifler sunması gerektiğinin altını çizerek, “maalesef politika durumumuzu tam olarak anlayabilmiş değil” dedi.  DEHOGA olarak pandeminin ortaya çıkışından bu yana hükümete sürekli öneriler götürdüklerini vurgulayan Birlik Başkanı, son olarak Aralık ayında Senato’ya sundukları ‘açılma yolu planına’ ise bugüne kadar yanıt gelmediğini kaydetti. Andresen konuşmasında amaca ulaşmak için hep birlikte politikaya baskı yapılmasının önemine dikkat çekti. Başkan Andresen sektörün en önemli hizmet sektörü olduğunu belirterek, yalnızca Berlin’de çeyrek milyon insanın gastronomi ve otel sektörü ile bağlantılı yan sektörlerde çalıştığını kaydetti.

Kendisi de gastronom olan Doğan Azman ise konuşmasında gastronomi işletmelerinin turizmden beslendiğine dikkat çekti ve gastronomi ile birlikte turizmin de açılması gerektiğinin üzerinde durdu. Sözlerine “bizler turizme bağlıyız” diyerek devam eden Azman gastronomi sektöründe göçmen kökenlilerin çok yoğun olarak yer aldığını belirterek, TDU olarak Berlin Senatosu ve diğer yetkili kurumlarla yapılacak toplantılara katılmak istediklerini vurguladı.

Azman’dan sonra konuşan Motel Plus’un sahibi Beklan Coşkun ise politikanın kendilerine çeşitli alternatifleri içeren uzun süreli perspektifler sunması gerektiğini vurguladı. Coşkun “Bugün pandemi sayılarının gerilediğini görüyoruz. Ancak yarın 4. dalga gelirse ne olacak. Mayıs ayındayız, Temmuz’da ne olacağını bilmiyoruz ve önümüzü görmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

TDU ve GEHOGA üyesi Coşkun, her ne kadar bürokratik işlemler kolay olmasa da, yardımların kısa sürede ödendiğine dikkati çekerek, yetkililere teşekkür etti. İşletmelerin ekonomik varlıklarını sürdürebilmek için yardımların bundan sonra da devam etmesi ve bu yönde politikacılara baskı yapılmasının önemine vurgu yapan Coşkun, 2021 yılının da şimdiden bitmiş sayılabileceğini söyledi

DEHOGA Genel Müdürü Thomas Lengfelder ise, sektörde açılım yapılsa da, bugünden yarına pandemi öncesi ciroya erişmenin mümkün olmadığını belirterek, kısa çalışma yardımı veya köprü yardımların 2022 yılında da devam etmesi gerektiğinin altını çizdi. Şimdiye kadar yardımların zamanında ödenmesi için hükümet nezdinde çok çaba sarf ettiklerini de ifade eden Lengfelder, kapanmanın kalkmasıyla seyahat ve tatil turizminde gelişmenin çabuk olacağını, ancak kongre, fuar ve toplantı turizminde davranışların değişeceğini beklediklerini ifade etti. Genel müdür yetkililerle yapılacak toplantılarda TDU’nun da yer almasını destekleyeceklerini ve katılımından memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Çok samimi ve sıcak bir atmosferde geçen toplantı sonunda DEHOGA ile TDU arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, düzenlenecek etkinliklere davet edilmesi ve yayınların karşılıklı olarak gönderilmesi kararlaştırıldı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.