TD-IHK`da Ticarette Tahkim ve Arabuluculuk toplantısı

TD-IHK`da Ticarette Tahkim ve Arabuluculuk toplantısı

ABONE OL
13:20 - 04/11/2019 13:20
TD-IHK`da Ticarette Tahkim ve Arabuluculuk toplantısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türk Alman Sanayi ve Ticaret Odası TD-IHK Uluslararası Ticarette Tahkim ve Arabuluculuk konulu toplantıya İstanbul ISTAC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı, konuşmacı olarak katıldı.

Berlin yapılan toplantıya TD-IHK Müdürü Okan Özoğlu Yönetim Kurulu Üyeleri Ezgi Erdem, Özge Yüksel Ertuş, Oğulcan Öztürk, Deniz Dursun, Bahattin Kaya, Mert Kaya, Süreyya İnal, Berlin İş Bankası Müdürü Altan Terzioğlu, TDU Başkanı Remzi Kaplan ve Av Cem Alışık iştirak ettiler.

Prof. Dr. Ziya Akıncı, yapmış olduğu açıklamalarında İstanbul Tahkim Merkezi ISTAC gerek Türkiye’deki gerekse yurtdışındaki ticari aktörler arasındaki uyuşmazlıkların çözümlenmesi için tahkim ve arabuluculuk hizmeti sunan, bağımsız, tarafsız ve özerk bir kurumdur.

İstanbul Tahkim Merkezi, herhangi bir üyelik şartı aramaksızın uyuşmazlık çözümü konusunda tüm taraflara hizmet vermektedir. Modern tahkim ve arabuluculuk kuralları gözetilerek hazırlanan İstanbul Tahkim Merkezi ve arabuluculuk kuralları, 26 Ekim 2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Çağdaş ve yeni düzenlemeler barındıran Kurallar, tahkim ve arabuluculuk süreçlerinin güncel ihtiyaçlarına cevap verecek niteliktedir. Tahkim Kurulları, Seri, Tahkim, Acil Durum Hakemi, atamalarında     modern düzenlemeler barındırmakta ve İstanbul Merkezi Hakem kararları nihai ve bağlayıcı olup dünyanın her yerinde icra edilme gücüne sahiptir.

İstanbul Tahkim Merkezi Milli ve Milletlerarası Tahkim Divanları ile Sekretaryadan oluşmaktadır. Yargılanmanın en etkin şekilde sürdürülebilmesini temin etmektedir. Milletlerarası Tahkim Divanı çoğunluğu yabancı, dünya çapında üne sahip prestijli hukukçulardan oluşmaktadır. İstanbul Tahkim Merkezi davaları devlet mahkemelerine kıyasla çok daha kısa sürede ve çok daha az masrafla sonuçlandırması mümkündür. Aynı zamanda tahkim kurumlarımızın ekonomi sorunu bulunmamaktadır. Türkiye Odalar ve Barolar Birliğinden yardım alıyoruz devletten hiçbir yardım almamaktayız. Bunun yanı sıra İstanbul’un değişik semtlerinde özellikle mali müşavirlik kursları düzenleyerek, geleceğin tahkim kurulu üyelerini hazırlıyoruz şeklinde konuştu.

Toplantı sonrası TD-IHK Müdürü Okan Özoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Süreyya İnal ve Bahattin Kaya tarafından toplantıya konuşmacı olarak katılan İstanbul ISTAC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı’ya plaket verildi.

ha-ber.com/Orhan Önaldı

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.