TBB yeni yönetimini belirledi

TBB yeni yönetimini belirledi

ABONE OL
20:50 - 17/10/2022 20:50
TBB yeni yönetimini belirledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) korona nedeni ile birkaç kez ertelediği genel kurul  seçimini, dernekler masasının onayı alınarak, 16 Ekim 2022 Pazar günü Ballhaus Prinzenallee’de gerçekleştirdi.

TBB yeni yönetimini belirledi

Açılış ve selamlama konuşmasını TBB’nin sözcüsü Ayşe Demir’in yaptığı genel kurulda Türkiye Cumhuriyeti Berlin Başkonsolosu R. Olgun Yücekök, Berlin Eyalet Parlamentosu’nun Uyum, Çalışma ve  Sosyal İşler Müsteşarı Wenke Christoph ile Berlin Eyalet Parlamentosu’ndaki siyasi partilerin uyum politikaları sözcüleri Elif Eralp (Sol Parti) ve Jian Omar (Yeşiller Partisi) birer konuşma yaptılar. Parti toplantısı nedeni ile genel kurula katılamayan Sosyal Demokrat Parti (SPD) Uyum Politikaları Sözcüsü    Orkan Özdemir’in mesajla gönderdiği konuşma metnini TBB Sözcüsü Safter Çınar okudu.

TBB yeni yönetimini belirledi

Ardından Berlin eski Uyum Görevlisi Andreas Germershausen bir konuşma yaparak TBB ile müşterek yapılan uyum politikaları konusundaki çalışmalardan bahsetti. Konuşma sonrası Ayşe Demir  ve Safter  Çınar Germershausen’a teşekkür ederek kendisine TBB adına bir hediye vererek ve çiçek sundular.  Yeni dönemde, halen devam etmekte olan COVID-19 korona pandemisi ve çevre sağlığı ile iklim koruması üzerine yapılan çalışmalara ağırlık verileceğinin belirtildiği toplantıda Deutsche Stammzellspender Datei (DSD) adına Dr. Dirk Tröndle’de bir konuşma yaptı.

İki bölümden oluşan toplantı ve genel kurulun birinci bölümünde yapılan konuşmalardan sonra, yeni yönetim kurulu seçimine geçilmeden önce kısa bir ara verildi. Aradan sonra Hilmi Kaya Turan, Gülsüm Kaya-Müller ve Lale Yıldırım’ın Divan Kurulu’na seçilmesi ile başlayan yönetim kurulunu seçimleri aşamasında eski yönetimin aklanmasına geçildi. Bu bölümde TBB Sözcüsü Ayşe Demir yaklaşık 150 sayfalık Yönetim Kurulu Raporu’nu, Remzi Uyguner Mali Raporu ve Şemsi Bilgi Denetim Kurulu Raporu’nu sundular. Raporlar üzerindeki tartışmalardan sonra Yönetim Kurulu yapılan açık oylamada, oy birliği ile aklandı.

TBB yeni yönetimini belirledi

Yönetim Kurulu’nun önerisi üzerine TBB Tüzüğü’nün amaç maddelerine çevre sağlığı ve iklim koruması maddeleri eklendi ve Yönetim Kurulu’nun görev süresi 2 yıldan 3 yıla çıkarıldı. Yönetim Kurulu’nun aklanmasından ve tüzük üzerine yapılan konuşmalarla oylamalardan sonra yeni kurulların seçimlerine gidildi.

 

Yeni Yönetim ve Denetim Kurulu şöyle oluştu:

Ayşe Demir, Prof. Dr. Zülfukar Çetin, Safter Çınar, Remzi Uyguner, Cornelia Reinauer, Şemsi Bilgi ve Ümit Akyüz yeni yönetim kuruluna seçilirken; Denetim Kurulu’na seçilen üyeler Mehmet Koç, Gülsüm Kaya-Müller ve Kemal Büklü oldu.

ha-ber.com/Hüseyin İşlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.