Tazı Kanyonu seyir açısından tehlikeli

Tazı Kanyonu seyir açısından tehlikeli

ABONE OL
23:32 - 11/03/2019 23:32
Tazı Kanyonu seyir açısından tehlikeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Son yıllarda reklam filmleri ve çevre programı yapan televizyonların etkisiyle vahşi güzelliğiyle turizmde yeni cazibe merkezi olmaya aday Tazı Kanyonu’nda seyir yapmanın can güvenliği açısından tehlike oluşturduğu belirtilerek, güvenli seyir terası yapılması isteniyor.

Her yıl 1 milyondan fazla yerli ve yabancı turistin rafting yaptığı, Manavgat Irmağı su kaynağı olan deniz seviyesinden 558 metre yükseklikteki vahşi güzelliği ve derin uçurumlarıyla ünlenen Tazı Kanyonu yeni cazibe merkezi olmaya başladı.

Hafta sonları doğa yürüyüşçülerinin ve piknikçilerin ilgi odağı ve uğrak yeri olan Tazı Kanyonu, derin uçurumlarıyla da yerli ve yabancı turistlere seyir açısından tehlike oluşturuyor.

Tazı Kanyonu’nun vahşi güzelliğinin anısına sahip olmak amacıyla fotoğraf çekmek isteyenler adeta birbirleriyle yarışırken, uçurum kenarları da tehlike oluşturuyor.

Beydağları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (BEYDOSK) Başkanı Metin Atasayar, popülaritesi artan Tazı Kanyonu’nda fotoğraf çektirmenin moda haline geldiğini, bunun da uçurum kenarında tehlike oluşturduğunu söyledi. Tazı Kanyonu’nda üzücü olayların ve can kayıpların yaşanmaması için önlen alınmasını isteyen Atasayar, şunları kaydetti.

”Burada doğayı bozmayacak güvenlik önlemi alınmalı. Bu bölgede bir başıbozukluk yaşanıyor. Son günlerde popülaritesi hayli artan Tazı Kanyonu’nda fotoğraf çektirme bir modaya dönüşmüş görünüyor. Bu giderek riskleri de beraberinde getiriyor. En güzel pozu verme heyecanı ile insanlarımız uçurum kenarına çok fazla yaklaşabiliyor. ‘Ben de Fotoğraf çekmek, çektirmek istiyorum’ telaşındaki meraklıların diğer kişilerin istem dışı dokunuşları uçurumdan düşmelere neden olacak görünüyor.”

Metin Atasayar, bazı doğasever gençlerin uçurum kenarına çadır kurmuş olduklarını, yerlerde sigara izmaritlerinin ve çöplerin oluştuğunu vurgulayarak hem çevre kirliliğinin hem de can güvenliği konusunda ciddi önlemler alınması istedi.

ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.