*** TAVAK yeni bir araştırma başlatıyor

*** TAVAK yeni bir araştırma başlatıyor

ABONE OL
17:46 - 28/08/2009 17:46
*** TAVAK yeni bir araştırma başlatıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

TAVAK yeni bir araştırma başlatıyor

TAVAK Vakfı Avrupa Birliği sınırları içinde yaşayan müslümanların konumları ile ilgili bir araştırmayı İzmir’de başlatıyor

Türk Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) bünyesinde kurulacak üniversitenin bir araştırma merkezi olarak faaliyetlerine başlayacak olan "Akdeniz ve Ege Bölgesi Bilimsel Araştırmalar Merkezi" (ABAM) uluslararası kuruluşlar ile birlikte bugün için 500 milyonluk nüfusa sahip Avrupa Birliği sınırları içinde yaşayan 17 milyon müslüman göçmenin sorunlarını içeren bir araştırmaya başlıyor.
 

Özellikle son olarak ortaya atılan AB nüfusunun 2050 yılında yüzde %20’sinin müslümanlardan oluşacağı haberleri üzerine bu araştırmayı başlatmaya karar veren TAVAK Vakfı Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, konuyla ilgili şunları söyledi:
 

"AB’de İslama karşı olan önyargı her geçen gün daha da artmaktadır. Özellikle AB’nin birçok ülkesinde seçimlere katılan, sağ ve ırkçı partiler islamı bir düşman resmi olarak ortaya çıkarmaktadırlar. Ayrıca bugün göçmen nüfusu olarak sayıları 17 milyonu geçmeyen müslüman sayısının Türkiye’nin katılmadıği bir AB’de 2050 yılında 100 milyonluk bir sayıya erişeceğini savunmaları bu işin çarpıklığını ortaya çıkarmaktadır. Son yıllarda AB’de yaşayan müslümanlarda da nüfus artış oranı %1,2 civarına inmiş bulunmaktadır. Bu nedenle hiç bir zaman nüfus bu kadar artmayacaktır. Böyle sayısal yorumlar, Avrupa’daki korkuyu daha da pekiştirmektedir.
 

Bu açıdan, kuruluş halinde olan ABAM bu konu hakkında uluslararası kuruluşlarında katkıları ile böyle bir araştırmayı gerçekleştirecek ve araştırmanın ilk sonuçları Nisan 2010 yılında kamuoyunda açıklanacaktır"


Şen’in açıklamasına göre, 2008 yılında müslüman nüfus AB’deki toplam nüfusun ancak %3,4’ünü oluşturmaktadır. 

ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.