*** TAVAK Vakfı 14. İzmir Kitap Fuarı’nda

*** TAVAK Vakfı 14. İzmir Kitap Fuarı’nda

ABONE OL
16:19 - 06/05/2009 16:19
*** TAVAK Vakfı 14. İzmir Kitap Fuarı’nda
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

TAVAK Vakfı 14. İzmir Kitap Fuarı’nda

TAVAK Vakfı "Türkiye’deki Üniversitelerin Konumu ve Vakıf Üniversitelerinin İşlevi" konulu panel düzenledi

Yoğun katılımla gerçekleştirilen panelin oturum başkanlığını, Türk Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen’in üstlendiği panelde;  Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsnü Erkan, Avrupa’daki Türk girişimcileri adına Turabi Yıldız ve TAVAK Destekleme Kurumu Başkanı Sema Gürses birer konuşma yaptılar.

Oturum Başkanı Prof. Şen, İzmir kentinin nüfusunun 3 milyon 800 bin sınırını aştığını çevresi ile birlikte 12 milyonluk bir bölgeye seslendiğini belirterek Alaçatı’da kurulacak üniversitenin çok büyük bir boşluğu dolduracağını  dile getirdi.

Prof. Dr. Hüsnü Erkan, Türkiye’de yeni üniversitelere büyük ölçüde ihtiyaç olduğunu ve özellikle vakıf üniversitelerinin büyük bir eksiği tamamlayacağını söyledi. Daha sonra söz alan Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş ise, Ege bölgesinde vakıf üniversitelerine İstanbul’a göre daha çok ihtiyaç bulunduğunu belirterek, "İzmir’de kurulacak ve Almanca dilinde eğitim verecek vakıf üniversitesi, bu konuda büyük bir açığı kapatacaktır" dedi. Uzun yıllar Almanya’da yaşayan Ercan Karakaş, Türk-Alman Üniversitesi ile ilgili olarak kendisinin de hertürlü katkıda bulunmaya hazır olduğunu vurguladı.

Daha sonra söz alan Turabi Yıldız ve Sema Gürses iş dünyasından özellikle Almanya’dan büyük ölçüde destek beklediklerini bu konuda kendilerinin de tanıtım faaleyitlerini yoğunlaştırdıklarını ifade ettiler.

ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.