*** TAVAK, İsviçre temsilciliğini açıyor

*** TAVAK, İsviçre temsilciliğini açıyor

ABONE OL
15:15 - 07/04/2009 15:15
*** TAVAK, İsviçre temsilciliğini açıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

TAVAK, İsviçre temsilciliğini açıyor

Geçtiğimiz yıl İzmir’de kurulan Türk Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı TAVAK, Almanya’nın Essen kentinden sonra 2. temsilciliğini İsviçre Zürih’te açıyor

İsviçre’nin Almanca konuşulan bölgelerinde görev yapacak olan TAVAK Zürih temsilciliği özellikle, İzmir Alaçatı’da kurulacak olan ve Almanca dilinde eğitim verecek olan üniversite için öğretim üyesi ve öğrenci temini çalışmalarında bulunacak.
TAVAK Zürih Temsilciliğine ise, TAVAK kurucu üyelerinden Kadir Uğur getirildi. Uzun yıllardır Zürih’te seyahat acentası sahipliği yapan ve şu anda BENTOUR’un İsviçre şubesinin sahibi olan Kadir Uğur; İsviçre’de, İzmir’de kurulacak üniversiteye yönelik çalışmalara hız verecek.


TAVAK İsviçre temsilcisi Kadir Uğur, dünyada Almanya, Avusturya dışında İsviçre’nin büyük bir çoğunluğunda Almanca konuşulduğunu belirterek, "Buradaki Türk üniversite öğrencileri ve İsviçreli gençler, Türk-Alman Üniversitesi’ne yoğun ilgi göstereceklerdir. Benim de görevim, bu süreçte yardımcı olmak" dedi.


TAVAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen ise, "İsviçre, İzmir’de kurulacak üniversite için çok önemli bir ülke. Kurucu üyemiz Kadir Uğur’un bu görevi üstlenmesinden büyük bir memnuniyet duydum" dedi.

ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.