TASS:“Azerbaycan Topçu Ateşinde 3 Ermeni Asker Öldü”

TASS:“Azerbaycan Topçu Ateşinde 3 Ermeni Asker Öldü”

ABONE OL
21:14 - 29/09/2022 21:14
TASS:“Azerbaycan Topçu Ateşinde 3 Ermeni Asker Öldü”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rus haber ajansı TASS, Ermenistan’ın Azerbaycan’dan gelen topçu ateşi sonucu üç askerinin öldüğü açıklamasını yaptığını bildirdi.

TASS haber ajansı, Ermenistan Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına atıfta bulundu ancak ayrıntı vermedi. Geçen Cuma, her iki taraf da birbirini, sınır ötesine ateş ederek ateşkesi ihlal etmekle suçlamıştı.

İki hafta önce yaklaşık 200 askerin ölümüne neden olan sınır çatışmalarının ardından, iki eski Sovyet ülkesi Rusya’nın aracılık ettiği bir ateşkes anlaşmasını kabul etmişti.

Olaylar iki komşu arasında 2020’nin sonlarında yaşanan altı haftalık savaştan bu yana görülen en kötü çatışma olarak değerlendiriliyor.

Çatışmalar, uluslararası düzeyde Azerbaycan’ın bir parçası olarak tanınan ancak 2020 yılına kadar büyük ölçüde etnik Ermeni nüfusun çoğunluğu tarafından kontrol edilen Dağlık Karabağ bölgesinin kontrolu ile bağlantılı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı yerel saat ile 18.00’de Ermeni birliklerinin Kelbecer bölgesindeki Azerbaycan mevzilerine ateş açmaya başladığını, bir askerin yaralandığını ve Azerbaycan kuvvetlerinin “misilleme önlemleri” aldığını bildirdi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı da paylaştığı Twitter mesajında, Azerbaycan güçlerinin ortak sınıra yakın Ermeni mevzilerine havan topları ve büyük kalibreli silahlar kullanarak ateş açtığını ve Ermeni tarafının misillemede bulunduğunu açıkladı.

Ermenistan, Azerbaycan’ın kendi topraklarına saldırdığını ve sınırları içindeki yerleşimleri ele geçirdiğini dile getirirken, Azerbaycan ise, Ermenistan tarafından gelen “provokasyonlara” yanıt verdiğini ifade etti.

VOA tarafından geçilen TASS:“Azerbaycan Topçu Ateşinde 3 Ermeni Asker Öldü” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. TASS:“Azerbaycan Topçu Ateşinde 3 Ermeni Asker Öldü” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan TASS:“Azerbaycan Topçu Ateşinde 3 Ermeni Asker Öldü” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.