Tarih ve kültürü koruyan belediyelere ödülleri verildi

Tarih ve kültürü koruyan belediyelere ödülleri verildi

ABONE OL
01:01 - 10/11/2019 01:01
Tarih ve kültürü koruyan belediyelere ödülleri verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Tarihi Kentler Birliği (TKB) düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında dereceye giren belediyelere ödülleri verildi.

Bu yıl 18’incisi düzenlenen ”Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” ödül töreni, TKB ve ÇEKÜL işbirliği ile Konyaaltı Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen YAPEX Restorasyon Koruma ve Kültür Mirası Fuarı‘nda gerçekleştirildi.

Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi Tarık Akan Salonunda düzenlenen ödül törenine TKB Başkanı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve 40’a yakın belediye başkanı ve temsilcileri katıldı.

ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, yerel yönetimler olmadan tarihi ve kültürü korumanın mümkün olmadığını söyledi. Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL ile tarihi mirası ve kültürü korumada büyük bir erke ulaşıldığını belirten Sözen, ”Tarihimizi geçmiş kültürümüzü gelecek kuşaklara koruyarak ulaştırmalıyız. Bunun için yerel yönetimlere, belediyelere önemli görev düşmektedir” dedi.

Tarihi Kentler Birliği Başkanı Hayrettin Güngör de ”Bugün 450 belediyenin üye olduğu gücün tarihi ve kültürel mirası geleceğe taşıyarak ve koruyarak turizmin hizmetine sunmak şehirlerimizin önceliğidir. Bu nedenle Destekleme ve Özendirme Projelerinin anlamı çok yüksek önemlidir. TKB, 450 üyesi ile hiçbir siyasi oluşum gözetmeden hizmet vermektedir ” diye konuştu.

”Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nde Metin Sözen Büyük ödülünü alan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise 2005 yılında belediye başkanı Mustafa Akaydın döneminde başlayan ve ardından Menderes Türel döneminde devam eden projenin tün Antalyalıların olduğunu söyledi. Böcek, önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanları Mustafa Akaydın ve Menderes Türel’e de teşekkür etti.

ÖDÜLLER

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Metin Sözen Büyük Ödülü’nü TKB ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile Metin Sözen’in elinden aldı.

Jüri Özel Ödüllerini kazanan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel’e ise ödüllerini Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı verdi.

Tarihi Kentler Birliği 2018 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda dereceye giren belediye ve projeleri şöyle:

Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü: Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Nekropol Alanı Kültür ve Ticaret Merkezi Projesi.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

  1. Mudanya Belediyesi (Bursa), Tirilye Sanat Evi Projesi/ Myrleia Antik Kenti Arkeoparkı/ Kumyaka Çevre Sağlıklaştırma Uygulaması.
  2. Ünye Belediyesi (Ordu), Ordu’nun Giriş Kapısı, Turizm Adası: Burunucu Projesi.

PROJE ÖDÜLLERİ

  1. Adana Büyükşehir Belediyesi, 75. Yıl Sanat Galerisi Restorasyon Projesi.
  2. Afyonkarahisar Belediyesi, Ulu Konak Restorasyonu ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi.
  3. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kuva-yi Milliye ve Kent Müzesi Projesi/ Cunda Hükümet Konağı Restorasyon Projesi/ Çeşme Restorasyon Projeleri/ Zağnospaşa Meydan Projesi.
  4. Hatay Büyükşehir Belediyesi, Zenginler/ Ulucami/ Güllübahçe/ Yeni Cami/ Şehitler/ Gazipaşa Mahalleleri Cephe İyileştirme ve Kentsel Tasarım Projeleri.
  5. Ödemiş Belediyesi (İzmir), Katırcı Hanı ve Çevresi Restorasyon Projesi.
  6. Urla Belediyesi (İzmir), Malgaca ve Arasta Sokakları Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi.

UYGULAMA ÖDÜLLERİ

1- Boyabat Belediyesi (Sinop), Eski Belediye Binası ve Kasaplar Çarşısı Yenileme Projesi.

2- Karadeniz Ereğli Belediyesi (Zonguldak), Cıbıroğlu Konağı Restorasyonu ve Kent Müzesi Projesi.

3- Malatya Büyükşehir Belediyesi, Eski Askerlik Daire Başkanlığının Kent Müzesine Dönüştürülmesi Uygulaması.

4- Meram Belediyesi (Konya), Tantavi Kültür Sanat Merkezi Projesi.

5- Sındırgı Belediyesi (Balıkesir), Sındırgı Kuvay-i Milliye Butik Müze Oteli.

6- Zeytinburnu Belediyesi (İstanbul), Merkezefendi Mahallesi Restorasyonu/ Belediye Başkanlık Binası Restorasyonu.

SÜREKLİLİK ÖDÜLLERİ

  1. Alanya Belediyesi (Antalya), Mutfak Kültür Evi Projesi.
  2. Burdur Belediyesi, Eski Belediye Caddesi ve Yeşilyurt-Deveci Sokakları Sağlıklaştırma Projesi.
  3. Kastamonu Belediyesi, 3.Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi/ Acem Hanı Restorasyon Projesi.
  4. Kemaliye Belediyesi (Erzincan), Çarşı Sokakları Cephe Sağlıklaştırma Projesi/ Yeni Mahalle Sokak Sağlıklaştırma Projesi.
  5. Safranbolu Belediyesi (Karabük), Akçasu Deresi Rekreasyon Projesi/ Çarşı Bölgesi Canlandırma Projesi.
  6. Seyhan Belediyesi (Adana), Prof. Dr. Metin Sözen KUDEB Evi Projesi/ Gesam Kültür Evi Projesi/ Seyhan Belediyesi Kültür Evi Projesi.

BAŞARI BELGESİ VERİLEN BELEDİYELER:

Akçadağ Belediyesi (Malatya), Battalgazi Belediyesi (Malatya), Denizli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Belediyesi (Kocaeli), Kartepe Belediyesi (Kocaeli), Kepez Belediyesi (Antalya), Kocasinan Belediyesi (Kayseri), Konak Belediyesi (İzmir), Nilüfer Belediyesi (Bursa), Şehzadeler Belediyesi (Manisa), Talas Belediyesi (Kayseri), Taraklı Belediyesi (Sakarya), Uşak Belediyesi ve Yüreğir Belediyesi (Adana).

ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya
Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.