Tamir Kafeteryası tekrar faaliyete geçti

Tamir Kafeteryası tekrar faaliyete geçti

ABONE OL
13:53 - 28/08/2022 13:53
Tamir Kafeteryası tekrar faaliyete geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Tamir Kafeteryası tekrar faaliyete geçti. Atmak için çok yazık: bozulan, kırılan şeyler kurtarılıyor.

İki yıllık Pandemi nedeniyle verilen ara sonrası Almanya‘nın Ahlen şehrinde St. Vinzenz Stadtpark adresindeki  onarım Kafetaryası 2 Eylül Cuma günü kapılarını yeniden açıyor. 15:00 ile 18:00 saatleri arasında gönüllü tamirciler, zanaatkarlar, kablosu ve fişi olan hemen hemen her şeyi, her aleti onarıyorlar.

Emekli eski teknisyen, mühendis ve ustaların gönüllü olarak görev yaptığı bu kafeteryada genellikle teslim edilen aletler arasında kahve makineleri, ekmek kızartma makineleri, waffle ütüleri, zemin lambaları, hatta matkaplar ve daha birçok başka aletler var.

Hemen hemen her alete bakılıyor

Ahlen Belediyesin ‘den “Ahlen’de yaşlanmak” birimi ve bu Projenin sorumlusu Anne Althaus ‘‘Keza Giyerken bozulmuş giysiler de eski gönüllü terzilerin desteği ile tekrar giyilebilir hale getirilebiliyor. Hatta uzmanlar küçük ahşap işlerinden bile çekinmiyorlar, el atıyorlar ” diyor. Bu hizmetten faydalanmak isteyenlerden Onarım ekibinin ricası; önceden kayıt yaptırmanız ve hangi parçanın onarılacağını belirtmenizi istiyor. Proje koordinatörü ve Kontrol merkezi, mümkün olduğu kadar çok onarım yapılabilmesi için her 15 dakika da bir randevular verebiliyor.

Tamirler ücretsiz ama küçük bağış arzu ediliyor

Kampstraße’deki ana binanın arkasında bulunan günlük toplantı salonunun hizmetinin binası tamir günleri bir atölyeye dönüşüyor. Buraya erişim, Kampstraße ve ana binanın arkasındaki otoparktan sağlanmaktadır.

Ayda bir kez gerçekleşen bu hizmet ve onarım Kafeteryasına katılım her zaman olduğu gibi ücretsizdir. Anne Althaus, “Ama ücret yerine tamir sonrası küçük bir bağış iyi olur” diyor. Tamir için önceden kayıtlarınızı Belediyeden Simon Büscher‘ e yaptırabilirsiniz. 02382 59450 numaralı telefondan ([email protected]).  Onarım- Tamir Kafeteryası Ahlen, Drensteinfurt , Sendenhorst e.V. ve St. Vinzenz  Stadtpark ve Caritas Verband‘ın bir iş birliği etkinliğidir.

Enflasyonun arttığı, dar gelirli insanların tüketimi azaltmak zorunda kaldığı günlerde bu hizmetten Ahlen ve çevresinde oturan Türk kökenlilerin faydalanmasını istediğimiz için bu haberimizle bu hizmeti duymayanlara duyurmak istedik.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Ahlen

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.