Taleban: “Zevahiri’nin Öldürüldüğü İddiasını Araştırıyoruz”

Taleban: “Zevahiri’nin Öldürüldüğü İddiasını Araştırıyoruz”

ABONE OL
11:46 - 04/08/2022 11:46
Taleban: “Zevahiri’nin Öldürüldüğü İddiasını Araştırıyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Taleban, “ABD’nin El Kaide lideri Eymen el Zevahiri’nin öldürüldüğü iddiasını araştırdıklarını” bildirdi.

Doha’da bulunan Taleban’ın Birleşmiş Milletler temsilcisi Suhail Şaheen gazetecilere gönderdiği mesajda, “Hükümet ve liderlik iddia edilen şeyden haberdar değildi, orada herhangi bir iz yoktu” dedi.

“İddianın doğruluğunu öğrenmek için soruşturma başlatıldı” diyen Şaheen, soruşturma sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.

Şaheen, Taleban’ın ülke ve hükümeti için kullandığı isim olan Afganistan İslam Emirliği’nin Katar’ın başkenti Doha’da imzalanan anlaşmaya bağlı olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise, Taleban’ın Zevahiri’yi barındırarak anlaşmayı “ağır bir şekilde ihlal ettiğini” söyledi.

Taleban, ABD’nın geçen haftasonu Zevahir’in Kabil’de öldürüldüğünü açıklamasının ardından, El Kaide liderinin öldüğünü ya da Kabil’de bulunduğunu doğrulamamıştı.

Afganistan’da Taleban’ın lider kadrosu, El Zevahiri’yi öldürmesine nasıl yanıt verileceğini tartışmak üzere dün toplanmıştı.

Mısırlı bir doktor olan Zevahiri, 11 Eylül 2001’de ABD’de düzenlenen saldırılarla yakından ilgiliydi ve dünyanın en çok aranan kişileri arasında yer alıyordu.

Zevahiri’nin Pazar günü Kabil’deki sığınağında balkonda dururken insansız hava aracından atılan bir füzeyle öldürülmesi 10 yıldan fazla bir süre önce Usame bin Ladin’in öldürülmesinden bu yana El Kaide militanlarına yönelik en büyük darbe olarak değerlendirildi.

VOA tarafından geçilen Taleban: “Zevahiri’nin Öldürüldüğü İddiasını Araştırıyoruz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Taleban: “Zevahiri’nin Öldürüldüğü İddiasını Araştırıyoruz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Taleban: “Zevahiri’nin Öldürüldüğü İddiasını Araştırıyoruz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.