Taleban Afganistan’daki aşırılık yanlısı gruplarla mücadele konusunda Amerika’yla iş birliği yapmayacağını kaydetti. Bununla birlikte örgüt Afganistan’dan tahliyeler konusunda esnek olacağının mesajını verdi
Amerika’yla Taleban arasında Amerika’nın Afganistan’dan çekilmesinden bu yana ilk doğrudan görüşmeler Doha’da yapılıyor.
Taleban’ın siyasi sözcüsü Suheyl Şahin Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada Washington’la Afganistan’da IŞİD konusunda iş birliği olmayacağını kaydetti.
IŞİD ülkede son dönemdeki bir dizi saldırıların sorumluluğunu üstlenmişti. Bu saldırılar arasında Cuma günü Şii Müslümanları hedef alan ve 46 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısı da var.
Şahin, Taleban’ın IŞİD’le bağımsız bir şekilde mücadele edeceğini belirtti.
Amerika, Taleban’la yürütülen müzakerelerin örgütü tanıma anlamına gelmediğini belirtiyor.
Taleban, Amerika’dan Afganistan Merkez Bankası’nın rezervlerine yönelik yasakları kaldırmasını istiyor.
Amerika’dan ise şu ana kadar görüşmelerle ilgili bir açıklama gelmiş değil.
Doha görüşmeleri sırasında Amerikalı yetkililer Taleban’dan Amerikalılar ve diğer yabancılarla, Amerikalılar’la ve Afgan hükümetiyle çalışmış Afganlar’ın ülkeden çıkmasına izin verme taahhüdünü yerine getirmesini istiyor.
Biden yönetimi Afganistan’dan tahliyelerin yavaş ilerlediği gerekçesiyle eleştiriliyor.
VOA tarafından geçilen Taleban IŞİD’le Mücadelede ABD’yle Çalışmayacak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Taleban IŞİD’le Mücadelede ABD’yle Çalışmayacak haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Taleban IŞİD’le Mücadelede ABD’yle Çalışmayacak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.
ALMANYA
24 Mayıs 2026ALMANYA
24 Mayıs 2026ALMANYA
24 Mayıs 2026ALMANYA
24 Mayıs 2026ALMANYA
24 Mayıs 2026ALMANYA
24 Mayıs 2026ALMANYA
24 Mayıs 2026
1 Dünya Genelinde Vaka Sayısı 6 Milyonu Aştı
2 “Dünya açlıktan kırılırken her gün 1 milyardan fazla öğün çöpe gitti”
3 “Venezuela’nın petrol geliri yaptırımların hafifletilmesiyle ayda 390 milyon dolar arttı”
4 Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Karadeniz’de mayın temizleme anlaşmasını 11 Ocak’ta imzalayacak
5 Brezilya’dan X’e erişim engeli