DOLAR

32,3711

0.16%
EURO

34,9763

-0.29%
ALTIN(gr)

2.324,29

0,22%
BİST 100

9123.27

0,22%
Swarovski taşlarla süslenmiş 13 bin dolarlık ayakkabı

Swarovski taşlarla süslenmiş 13 bin dolarlık ayakkabı

ABONE OL
22:17 - 28/10/2020 22:17
Swarovski taşlarla süslenmiş 13 bin dolarlık ayakkabı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya’da Türk ayakkabı sektörünü dünyaya tanıtmak amacıyla bu yıl 9.ncu düzenlenen Eksposhoes Ayakkabı Moda Saraciye Fuarı’nda sergilenen swarovski taşlarla süslenmiş 13 bin dolarlık kadın ayakkabısı büyük ilgi gördü.

Türk ayakkabı sektörünün küresel vitrini olarak kabul edilen Eksposhoes Ayakkabı Moda Saraciye Fuarı, Antalya’nın Belek tatil beldesinde Granada Otel’de açıldı.

Ekspohoes Fuarı Genel Müdürü Erkan Demir, geçen yıl 1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren ayakkabı sektörünün Türkiye’nin toplam ihracatına katkı vermeye devam ettiğini belirtti.

Türk ayakkabı sektörünün ‘Küresel Vitrini’ olarak kabul edilen Eksposhoes Fuarı’na bine yakın yabancı sektör profesyonelinin katıldığını anlatan Demir şunları kaydetti.

‘’Fuarda yer alan 100 Türk ayakkabı üreticisi hem mevcut hem de alternatif ihracat pazarlarındaki konumunu pekiştirmek için son kreasyonlarını dünyanın önde gelen ayakkabı zincirlerinin temsilcilerine sergiledi. Yabancı sektör profesyonellerinin Türk ayakkabı sektörüne olan ilgisinin üst seviye bulunuyor. Burada dünyanın dört bir yanından yaklaşık bin yabancı iş insanını ağırlıyoruz. Pandemi nedeniyle yabancı sayısının geçen yıllara oranla düşük olmasını bekliyorduk ancak tam tersi bir durumla karşılaştık. Ülkemiz ve sektörümüz için gurur verici bir tablo. Hem katılımcılarımız hem de yerli ve yabancı ziyaretçilerimiz Covid-19 özelinde aldığımız tedbirlere harfiyen uyuyor. Yabancı ziyaretçi sayısında yakaladığımız istikrarlı rakamlar Türk ayakkabı sektörünün dünya pazarlarında bugüne kadar doğru işler yaptığının bir göstergesidir. Ayakkabı sektörünü dünyaya daha iyi anlatmak, mevcut potansiyelini katma değeri yüksek ticari ilişkilerle yukarı çekmek ve sürdürülebilir ihracat için uygun bir platform yaratmak asli görevimiz. ‘’

13 bin dolarlık ayakkabı

Fuarda, İstanbul’da bir ayakkabı firması tarafından fuar için özel üretilen üzeri  swarovski taşlarla kaplanan ve tamamen el işçiliği ile tasarlanan ve sergilenen ayakkabı 13 bin dolara alıcı buldu. Ayakkabıyı adının açıklanmasını istemeyen Türk iş insanı tarafından satın alındı.

13 bin dolarlık ayakkabı  gelecek yıl İtalya ve Rusya’da düzenlenecek ayakkabı fuarlarında ‘Made in Türkiye’ etiketi ile sergilenecek.

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.