Suudi Arabistan’dan Türkiye’nin Suriye Operasyonuna Kınama

Suudi Arabistan’dan Türkiye’nin Suriye Operasyonuna Kınama

ABONE OL
21:27 - 09/10/2019 21:27
Suudi Arabistan’dan Türkiye’nin Suriye Operasyonuna Kınama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine operasyon başlatmasının ardından Mısır Arap Birliği’ni olağanüstü toplantıya çağırdı. Suudi Arabistan’dansa Türkiye’ye kınama geldi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Türkiye’nin Suriye topraklarındaki saldırısını en güçlü şekilde kınamaktadır” denildi, açıklamada Türkiye’nin operasyonu “kardeş Arap devletinin egemenliğine yönelik kabul edilemez bir saldırı” olarak nitelendi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında Türkiye’nin başlattığı harekatın Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü üzerinde olumsuz etkileri olabileceği konusunda uyarıda bulunuldu.

Reuters haber ajansının Suudi Devlet Televizyonuna dayandırdığı haberine göre Suudi Arabistan’dan da Türkiye’nin Suriye operasyonuna kınama geldi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’nın Twitter’da yayınladığı mesajda, “Krallık, Türk ordusu tarafından Suriye’nin kuzeydoğusundaki bölgelere başlatılan saldırıyı kınıyor” denildi.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.