Susanne Offenbach ve Ersin Uğursal’a Manfred Rommel Ödülü verildi

Susanne Offenbach ve Ersin Uğursal’a Manfred Rommel Ödülü verildi

ABONE OL
23:00 - 26/10/2021 23:00
Susanne Offenbach ve Ersin Uğursal’a Manfred Rommel Ödülü verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Stuttgart Türk-Alman Forumu (DTF) tarafından, 2009 yılından beri Stuttgart eski anakent belediye başkanı Manfred Rommel adına verilen ‘Manfred Rommel Ödülü’nün bu yılkı töreni Stuttgart Haus der Wirtschaft binasında yapıldı.

Bu yıl gazeteci-yazar Susanne Offenbach ve mimar Ersin Uğursal, Türk-Alman diyaloğuna verdikleri hizmet ve komşuluk ilişkilerini destekleyici çalışmalarından ötürü ‘Manfred Rommel 2021 Onur Ödülü’ne layık görüldü.

Susanne Offenbach 40 yıla yakın SWR televizyon kanalında ve Sonntag Aktuell gazetesinde çalıştı, 2008-2018 arası Stuttgart Türk-Alman Forumu’nun mütevelli heyeti asbaşkanı idi. Türk-Alman Dostluk Derneği’nin kurucusu Ersin Uğursal 1957 senesinden beri Almanya’da yaşıyor ve mimar olarak Alman demir yolları şirketinde çalıştı. Sivil toplum kurumlarında büyük emeği geçmiş.

Stuttgart anakent belediye başkanı Dr. Frank Nopper ile yaklaşık 100 kişinin katıldığı törenin onur konuşmalarını Türk-Alman Forumu mütevelli heyeti başkanları Prof. Dr. Wolfgang Schuster ve Süheylâ İnce Demir yaptılar. Dernek başkanı Gülten Aysel ise, son yılların projelerini ve Türk-Alman Forumu tarafından göçün 60. yılında hazırlanan programı tanıttı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.