Suruç ve Kobani’de Sessizlik Hakim

Suruç ve Kobani’de Sessizlik Hakim

ABONE OL
22:28 - 14/10/2019 22:28
Suruç ve Kobani’de Sessizlik Hakim
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi karşısında bulunan Tel Abyad, Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kontroluna geçerken bir diğer hedef Suruç sınırındaki Kobani’de ise sessizlik hakim.

Türkiye’nin kuzey ve doğu Suriye’ye yönelik başlattığı operasyon kapsamında Tel Abyad kent merkezi ÖSO kontrolüne geçerken, Resulayn bölgesinde çatışmalar sürüyor. Tel Abyad kent merkezinde kontrol sağlayan ÖSO grupları güneye M-4 karayoluna ulaşmak için operasyonu sürdürüyor. Tel Abyad’ın ÖSO gruplarına geçmesinin ardından gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da işaret ettiği Kobani’ye çevrildi.

Suriye’nin Kobani sınırında bulunan Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi kent merkezinde ise sessizlik hakim; hayat olağan seyrinde devam ediyor. Aynı şekilde Suruç ve Kobani’yi ayıran Mürşitpınar Sınır Kapısı hattında ise olağan dışı bir askeri hareketlilik gözlenmiyor.

Önceki gün Suriye Demokratik Güçleri (SDG), rejim ve Rusya’nın sınır kontrolü üzerinde anlaştıkları iddialarının ortaya atılması üzerine gözlerin çevrildiği Kobani’de gün içinde herhangi bir çatışma ya da bombardıman sesi duyulmadı.

Öte yandan Suruç sınırından Kobani kent merkezinde YPG’ye ait bayrağın bulunduğu gözlendi.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.