Suriye’ye Rus Askeri Taşıyan Uçaklara Engel

Suriye’ye Rus Askeri Taşıyan Uçaklara Engel

ABONE OL
12:26 - 24/04/2022 12:26
Suriye’ye Rus Askeri Taşıyan Uçaklara Engel
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Uruguay’a giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, uçakta gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, yapılan müzakereler neticesinde Rus askerlerini Suriye’ye taşıyan uçaklara Türk hava sahasının kapatıldığını söyledi

Türkiye, Rusya’dan Suriye’ye asker taşıyan sivil ya da askeri tüm uçaklara hava sahasını kapattı. Uruguay’a giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, uçakta gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, yapılan müzakereler neticesinde Rus askerlerini Suriye’ye taşıyan uçaklara Türk hava sahasının kapatıldığını söyledi.

Çavuşoğlu aralarında TRT’nin de bulunduğu medya temsilcilerine yaptığı açıklamada, “Rusya’nın askeri uçaklarına, hatta Suriye’ye giden ve asker taşıyan sivil uçaklarına hava sahasını kapattık. Üçer aylık izinler veriyorduk. Nisan’a kadar izinleri vardı. Cumhurbaşkanımız da Putin’e söyledi. Daha sonra uçuşlar durdu. Biz hem Montrö hem diğer konularda, süreci diyalog yoluyla yürütüyoruz” dedi.

TRT’nin haberine göre, Rusya ve Ukrayna arasında Türkiye’nin arabuluculuk faaliyetlerine de değinen Çavuşoğlu, görüşmelerde ilerleme kaydedilmesi halinde Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin Türkiye’de biraraya gelmesi konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

Çavuşoğlu ayrıca, Türkiye’nin yaptırımlara katılmamasına rağmen Rus oligarkların Türkiye’de iş yapmaya yönelmeleri halinde, uluslararası hukuka aykırı hiçbir faaliyete izin verilmeyeceğini kaydetti.

VOA tarafından geçilen Suriye’ye Rus Askeri Taşıyan Uçaklara Engel haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Suriye’ye Rus Askeri Taşıyan Uçaklara Engel haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Suriye’ye Rus Askeri Taşıyan Uçaklara Engel haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.