“Suriye’nin Kuzeyine Operasyon İstikrarı Baltalar” 

“Suriye’nin Kuzeyine Operasyon İstikrarı Baltalar” 

ABONE OL
10:08 - 25/05/2022 10:08
“Suriye’nin Kuzeyine Operasyon İstikrarı Baltalar” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine olası bir operasyonunun bölgesel istikrara zarar verebileceği uyarısında bulundu.

Price, günlük basın brifinginde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin yakında Suriye’nin kuzeyinde yeni askeri operasyon başlatabileceği açıklamasıyla ilgili bir soru üzerine, Suriye’nin kuzeyinde herhangi bir yeni operasyonun bölgesel istikrarı daha da baltalayacağını ve IŞİD’e karşı yürütülen mücadeleyi riske atacağını söyledi.

Sözcü Ned Price, Washington’un, Suriye’nin kuzeyinde artan potansiyel askeri faaliyetlerden derin endişe duyduğunu ve NATO müttefiki Türkiye’nin Suriye’deki askeri eylemlerine ilişkin 2019 yılı Ekim ayında yayınlanan ortak bildiriye uymasını beklediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı konuşmada, “Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinlikte güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kısmıyla ilgili adımları atmaya başlıyoruz” demişti.

“Ülkemize ve güvenli bölgelerimize yapılan saldırıların, tacizlerin, tuzakların merkezi konumundaki alanlar harekat önceliğimizin başında yer almaktadır” diyen Erdoğan “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, istihbaratımız, emniyet güçlerimiz hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacaktır” diye konuşmuştu.

VOA tarafından geçilen “Suriye’nin Kuzeyine Operasyon İstikrarı Baltalar”  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Suriye’nin Kuzeyine Operasyon İstikrarı Baltalar”  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Suriye’nin Kuzeyine Operasyon İstikrarı Baltalar”  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.