“Suriye’nin Kuzeyinde IŞİD Saldırı Girişimi Önlendi”

“Suriye’nin Kuzeyinde IŞİD Saldırı Girişimi Önlendi”

ABONE OL
00:53 - 23/09/2022 00:53
“Suriye’nin Kuzeyinde IŞİD Saldırı Girişimi Önlendi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Suriye’nin kuzeyinde iki gün önce IŞİD saldırısının önlendiğini açıkladı.

CENTCOM sözcüsü Albay Joe Buccino bugün yaptığı açıklamada, 20 Eylül günü saat 12.25’te iki araçta bulunan yedi IŞİD militanının Suriye’nin kuzeyinde IŞİD üyelerinin ailelerinin kaldığı El Hol kampı yönünde ilerlerken, ABD’nin ortağı olan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından engellendiğini belirtti.

CENTCOM sözcüsü, patlayıcı yüklü ve intihar yeleği giymiş militanların bulunduğu bir aracın, El Hol kampında planlanan hedefin yaklaşık 12 mil kuzeydoğusundaki Um Fakik köyü yakınlarında infilak ettiğini söyledi.

Patlamanın ardından bölgede bulunan Suriye Demokratik Güçleri’nin dakikalar içinde olay yerine ulaşarak ikinci aracın etrafını sardığı belirtildi.

Yazılı açıklamada iki kişinin üzerlerinde intihar yelekleriyle ikinci araçtan çıktığı, birinin üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdiği ve Suriye Demokratik Güçleri’nin ikinci militanı vurarak öldürdüğü kaydedildi.

İkinci aracın en az 50 kilo patlayıcı yüklü olduğu belirtildi.

CENTCOM sözcüsü olayda Suriye Demokratik Güçleri’nden ölen ya da yaralanan olmadığını, bir IŞİD üyesinin SDG tarafından gözaltına alındığını, dört IŞİD militanının da çatışmada öldürüldüğünü söyledi.

SDG’ye övgü

Yazılı açıklamada Suriye Demokratik Güçleri için, “Derhal harekete geçip kendi güvenliklerini hiçe sayarak profesyonelliklerini ve bölge halkı için güvenli ve müreffeh bir ortam sağlama konusundaki taahhüdünü gösterdi” ifadeleri kullanıldı.

ABD’nin IŞİD’le mücadele ortağı olan Suriye Demokratik Güçleri’nin müdahalesinin “IŞİD’in kalıcı şekilde yenilgiye uğratılması konusundaki azim ve kararlılığını ortaya koyduğu” kaydedildi.

ABD’nin IŞİD’le mücadele ortağı olarak desteklediği Suriye Demokratik Güçleri’nin ana omurgasını Türkiye’nin terör örgütü olarak gördüğü YPG oluşturuyor.

El Hol’da güvenlik operasyonu yürütülüyordu

CENTCOM 18 Eylül’de yaptığı açıklamada, Suriye Demokratik Güçleri’nin Suriye’nin kuzey doğusundaki El Hol kampında 25 Ağustos’ta başlayan güvenlik operasyonunu tamamladığını belirtmişti.

Açıklamada CENTCOM güçlerinin bu süreçte SDG’ye istihbarat, gözlem ve keşif kabiliyeti desteği verdiği kaydedilmişti.

Operasyonda SDG’nin yaklaşık 300 IŞİD üyesini tutukladığı, 25 kilo patlayıcının ele geçirildiği ve IŞİD’in kamptaki tedarik ve lojistik malzemelerinin çıkarıldığı belirtildi.

Operasyon sırasında SDG’nin IŞİD üyeleri tarafından zincire vurulmuş ve işkence edilmiş halde bulunan altı kadını kurtardığı kaydedildi. Bu kadınların bazılarının IŞİD tarafından çocukken kaçırıldıkları ve IŞİD tarafından yıllardır alıkonuldukları ifade edildi.

VOA tarafından geçilen “Suriye’nin Kuzeyinde IŞİD Saldırı Girişimi Önlendi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Suriye’nin Kuzeyinde IŞİD Saldırı Girişimi Önlendi” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Suriye’nin Kuzeyinde IŞİD Saldırı Girişimi Önlendi” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.