Suriye’de Yeni Nesil IŞİD Savaşçıları Eğitiliyor

Suriye’de Yeni Nesil IŞİD Savaşçıları Eğitiliyor

ABONE OL
17:32 - 18/05/2022 17:32
Suriye’de Yeni Nesil IŞİD Savaşçıları Eğitiliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

IŞİD mensuplarının ailelerinin tutulduğu Suriye’nin kuzeydoğusundaki El Hol Kampında, radikalleşmiş kadınların yaydığı aşırılıkçı ideolojiye karşı çocuklar hala savunmasız.

Burası, BM yetkililerinin 60’a yakın ülkeden 9 bin IŞİD’li kadın ve çocuğun bulunduğunu söylediği El Hol kampının yabancılar bölümü.

Buradaki birçok kadın, çocuklarını IŞİD ideolojisine göre eğitiyor.

Kamp yetkilileri, bir erkek çocuğunun dua eden bir grup çocuğa liderlik ettiği videoyu paylaştı. Çocuk kendisine Emir ismiyle hitap edilmesini istiyor. Emir, IŞİD savaşçılarının liderlerini tanımlamak için kullandığı isim.

Amerika’nın Sesi muhabiriyle konuşan kamptaki bazı kadınlar, çocuklarına, örgüt yeniden canlanırsa hazır olmaları için IŞİD tarzı kıyafetler giydirdiklerini söylediler.

El Hol Kampında IŞİD’li bir kadın, “İnşallah cihatçı olurlar. İslam Devleti’nin geri döneceğine ve çocuklarımızın cihatçı olacağına inanıyoruz” diyor.

Kamptaki bir çocuk Amerika’nın Sesi muhabirine “Seni öldüreceğiz. İnşallah, IŞID geri geldiğinde seni öldüreceğiz. Siz kafirsiniz” dedi.

Başka bir IŞİD’li kadın da tehdit olarak bir bıçak gösterdi.

Kampta iki çocuğuyla birlikte yaşayan Çin vatandaşı Um Abdulla ise IŞİD savaşçılarını bu yılın başlarındaki Hasaka kentindeki hapishaneden firar teşebbüslerinden dolayı övdü.

Pek çok liderin de aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin 500 IŞİD savaşçısını serbest bırakma girişimi, birkaç gün süren ve IŞİD militanları ve kampı koruyan Kürt güçler dahil olmak üzere yüzlerce kişinin ölümüyle sonuçlandı.

Çinli IŞİD’li kadın Um Abdullah, “Kardeşlerimizin hapishaneye saldırmasına sevindik çünkü IŞİD’in geri döneceğine inanıyoruz. Eşlerimizin sonsuza kadar hapiste kalacağına inanmıyoruz” diyor.

Kampta yaşayanlar, IŞİD’li olmayanların hain olarak görüldüğünü ve IŞİD’li aileler tarafından sık sık saldırıya uğradıklarını söylüyorlar.

Kamp yetkilileri, IŞİD’li kadınlardan gelen saldırı ve ölüm tehditlerinin artmasının ardından kamptaki diğer bireyler için ayrı bir bölüm açmak zorunda kaldıklarını söylediler.

Um Ahmed, ölüm tehditleri aldıktan sonra daha güvenli bir yere taşınan Iraklı bir mülteci. IŞİD’li kadınların kendilerini daha güçlü hissettiklerini çünkü IŞİD hücrelerinin güçlendiğini ve kampa nüfuz ettiklerini söylüyor.

El Hol Kampındaki Iraklı Mülteci Um Ahmed, “IŞİD’li kadınlar çocuklarına ‘Babalarınızın intikamını almalısınız. Büyüyüp cihatçı olacaksınız’ diyorlar. Onlara öğrettikleri şey bu. IŞİD hücrelerinin bu kamp üzerinde yüzde 90 kontrolu var. Silah ve bombalarla geliyorlar” diyor.

Bu video 5 Mayıs 2020’de kampın güvenlik kamerası tarafından kaydedildi ve Amerika’nın Sesi ile paylaşıldı.

Görüntü, kampın çadırlarından birinin üzerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından çekilen siyah IŞİD bayrağını gösteriyor.

VOA tarafından geçilen Suriye’de Yeni Nesil IŞİD Savaşçıları Eğitiliyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Suriye’de Yeni Nesil IŞİD Savaşçıları Eğitiliyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Suriye’de Yeni Nesil IŞİD Savaşçıları Eğitiliyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.