Suriye’de ABD Üssüne Roketli Saldırı

Suriye’de ABD Üssüne Roketli Saldırı

ABONE OL
19:00 - 26/11/2022 19:00
Suriye’de ABD Üssüne Roketli Saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Suriye’nin Haseke kentinde bulunan ABD üssüne roketli saldırı düzenlendi. İki roketin kullanıldığı saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Saldırının hedefi olan ABD Üssü Haseke’ye bağlı Şeddadi’de kasabasında bulunuyor. Suriye yerel saatiyle 16.00 sularında gerçekleşen saldırıda, iki roket kullanıldı. Roketlerin düştüğü üste can kaybı meydana gelmedi.

Saldırının ardından roketlerin ateşlendiği bölgeye Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) bağlı birlikler sevk edildi. Bölgede yapılan aramada, ateşlenmemiş üçüncü bir roket bulundu.

Saldırı ile ilgili bir açıklama yayınlayan ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENCTOM), üs bölgesinde yaralanma veya maddi hasar meydana gelmediğini belirtti. CENTCOM sözcüsü Albay Joe Buccino, “Bu tür saldırılar koalisyon güçlerini ve sivil halkı riske atıyor ve Suriye ile bölgenin güçlükle kazanılmış istikrar ve güvenliğini baltalıyor” dedi.

VOA tarafından geçilen Suriye’de ABD Üssüne Roketli Saldırı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Suriye’de ABD Üssüne Roketli Saldırı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Suriye’de ABD Üssüne Roketli Saldırı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.