*** “Suç zanlıların kökenleri ortaya konulsun”

*** “Suç zanlıların kökenleri ortaya konulsun”

ABONE OL
16:00 - 03/01/2009 16:00
*** “Suç zanlıların kökenleri ortaya konulsun”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"Suç zanlıların kökenleri ortaya konulsun" 

Alman Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU), suç işleme vakalarında zanlıların kökenlerinin istatistiklerde belirtilmesini istiyor


CSU Meclis Grubu Başkanı Peter Ramsauer, Handelsblatt gazetesine yaptığı açıklamada, gelecekte zanlılarla ilgili istatistiklerde bu kişilerin sadece hangi ülke vatandaşı olduklarının değil, kökenlerinin de belirtilmesini istediklerini ifade etti.
Ramsauer, ”Suçlulara karşı mücadelede kökenlerin açıkça belirtilmesi de gerekir. Yabancılarda suç işleyenlerin sayısının azaldığı şeklindeki iddialar, yabancıların Alman vatandaşlığına geçmelerinden sonra kayıtlarda gösterilmemelerinden de kaynaklanıyor” diye konuştu.

İstatistiksel açıdan yabancılar arasında suç işleyenlerin sayısının azaldığını, ancak CSU için bunun tümüyle yanlış bir politika olduğunu kaydeden Ramsauer, ”Kökenleri göstermek ve hangi kökenden gelirse gelsinler suçluların kökenlerini açıkça ortaya koymak istiyoruz” dedi. 

RAMSAUER’E TEPKİ 

Peter Ramsauer’e diğer partilerden tepki geldi.

Alman meclisinin Sosyal Demokrat Partili (SPD) İçişleri Komisyonu Başkanı Sebastian Edathy, Berlin’de yayımlanan Tageszeitung gazetesine yaptığı açıklamada, Ramsauer’in talebini eleştirerek, Alman vatandaşlarının birinci ve ikinci sınıf vatandaş olarak ayrı tutulamayacağını belirtti.

Hür Demokrat Parti’nin (FDP) Alman meclisi grubu Başkan Yardımcısı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger de, gazeteye yaptığı açıklamada, bu düşüncenin saçma olduğunu savunarak, hangi kökenden gelirse gelsin insanların işlediği suçların bu taleple daha hafif hale gelmeyeceğini ifade etti.

Alman meclisinde Yeşiller Partisi grubunun genel sekreterliğini yapan Volker Beck, CSU’nun bu yöndeki önerilerinin, insanlara ırk ya da kökenlerinden dolayı ayrımcılık yapılmasını kesin olarak yasaklayan uluslararası anlaşmalara aykırı olduğunu belirtti.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin (CDU) Brandenburg eyaleti parti teşkilatı Başkan Yardımcısı Sven Petke ise Ramsauer’in talebini destekleyerek, Alman vatandaşlarının istatistiklerde kökenlerinin belirtilmesi sayesinde işlenen suçların gerçek nedenlerinin tespit edilebileceğini savundu. 

(A.A) ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.