STK TEMSİLCİLERİNDEN AİLEYE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

STK TEMSİLCİLERİNDEN AİLEYE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

ABONE OL
20:41 - 28/08/2020 20:41
STK TEMSİLCİLERİNDEN AİLEYE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/ Ali Akdemir/Hamburg

TGH (Hamburg Türk Toplumu) başkanı Murat Kaplan ve STK temsilcilerinden bir grup, bundan kısa bir süre Almanya’nın Hamburg şehrinde, polisin sert davranışlarına maruz kalan, kamuoyunun gündeminde geniş tartışmalara yol açan 15 yaşındaki K.H ve ailesini ziyaret ederek “geçmiş olsun” dileğinde bulundular. Yaşanan üzücü olayla ilgili, babadan konuya ilişkin beraberindeki heyetle birlikte ayrıntılı bilgi alan TGH başkanı Murat Kaplan, ” Konunun tüm yönleriyle konuşulmasından ve diyalogdan yanayız.  Bu kapsamda geçen hafta gelişmelerle ilgili olarak, Hamburg emniyet müdürü Ralf Martin Meyer ile emniyet müdürlüğü binasında yaklaşık 1,5 saat süren bir görüşme gerçekleştirdik. Hamburg Emniyet Müdürü ile gerçekleştirilen toplantı çok olumlu geçti.  K. H’ya polisin yaptığı sert davranışı gerek İçişleri Senatörü gerekse de Polis Müdürü kesinlikle tasvip etmediler. Böyle bir davranış hiç kimseye kabul edilemez. Olayın yakın takipçisi olacağız. Söz konusu karşılıklı tarafları diyalog ve çözüm noktasında bir araya getirmeyi önerdik. ” dedi.

“BİZDE KONUNUN DİYALOGLA ÇÖZÜMÜNDEN YANAYIZ”

15 yaşındaki K. H’nın babası Baki H’da, ” geçmiş olsun ziyaretiniz bizleri çok memnun etti.  Hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Bizde sorunun diyalog ve barışçıl bir şekilde çözümünden yanayız. Hamburg’da kültürel zenginliklerimizle birlikte yan yana yaşama kültürünü savunuyoruz. Ama oğlumun yaşadıklarından dolayı çok üzülüyoruz.  Umarım konu yetkililer tarafından objektif ve sağlıklı bir şekilde araştırılıp, oğlumun travma yaşamasına sebep olanlar gerekli cezayı alırlar.  Süreçte bizlerle dayanışma içerisinde bulunan, yaralarımızı sarmaya katkı sunan duyarlı olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Hamburg’da faaliyet gösteren 38 derneğin ortak iradesi adına aileye ‘’geçmiş olsun” ziyaretini gerçekleştiren heyet, yaşanılan Kovid 19 pandemi sürecinden dolayı, aileyle görüşmede ancak 10 kişilik sınırlı temsilci heyetinin yer alabildiğini  belirttiler.

Geçmiş olsun ziyaretinde, Hamburg Türk Toplumu başkanı  Murat Kaplan‘ın dışında, Emin Sağlık (Hamburg Türk Basın Birliği Başkanı), Mehtap K. Gökçe  (Hamburg ve Çevresi Atatürkçü Düşünce Derneği),  Derya Özsimitçi  (Hamburg Türk Kadınları Kültür Derneği ), Ertaş Akçelik (Hamburg Beşiktaşlılar Birliği Başkanı),  Mehmet Gök (DİTİB Mescid-i Aksa Camii başkanı ), İbrahim Vurelli  (İyi Toplum Gönüllüleri ) ve Avukat Soner Sarımehmetoğlu‘da hazır bulunarak aile bireylerine geçmiş olsun dileğinde bulunarak,  konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.