*** Steinmeier’dan Obama’ya yardım teklifi

*** Steinmeier’dan Obama’ya yardım teklifi

ABONE OL
17:29 - 11/01/2009 17:29
*** Steinmeier’dan Obama’ya yardım teklifi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Steinmeier’dan Obama’ya yardım teklifi

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, ABD’de başkanlık görevini 20 Ocakta devralacak Barack Obama’ya, Guantanamo üssünün kapatılması ve Irak’ın imarı konularında yardım teklifinde bulundu

Der Spiegel dergisi, Steinmeier’in, Obama’ya gönderdiği mektupta Almanya’nın, Guantanamo üssünün kapatılması ve Irak’ın imarı konularında yardımcı olmaya hazır olduğunu ifade ettiğini, NATO’nun da yenilenmesini istediğini yazdı.
Obama’nın da kendisi gibi 6 yıl önce Irak savaşına karşı çıktığını hatırlatan Steinmeier, gelecekte birlikte ileriye bakmak durumunda olduklarını, kendisinin de en kısa zamanda sağlık ve eğitim alanlarında yapılabilecek işleri araştırmak amacıyla Irak’a gideceğini bildirdi.

Guantanamo üssünün kapatılmasının planlanmasını da memnuniyetle karşıladığını kaydeden Steinmeier, ABD’nin böyle bir yaklaşım içine girmesi durumunda, uluslararası camianın da buradaki tutukluların kendi ülkelerine gönderilmesi konusunda Amerikan yönetimine yardımcı olması gerektiğini ifade etti.

NATO’nun mevcut durumunu da eleştiren Steinmeier, ittifakın görev tanımıyla ilgili tartışmaları çok fazla geciktirdiğini ve yeni bir şekillenmeye ihtiyacı olduğunu belirtti.
Steinmeier, Obama’dan, Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’in, Avrupa’da yeni bir güvenlik yapısının oluşturulması yönündeki çağrısına karşılık vermesini de istedi.

(A.A) ha-ber.com
 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.