*** Steinmeier, Schmidt’e arka çıktı

*** Steinmeier, Schmidt’e arka çıktı

ABONE OL
19:56 - 08/08/2009 19:56
*** Steinmeier, Schmidt’e arka çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Steinmeier, Schmidt’e arka çıktı

Almanya’da 27 Eylülde yapılacak genel seçimler için Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) başbakan adayı olan Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Federal Sayıştay tarafından aklanmasından sonra Sağlık Bakanı Ulla Schmidt’i ekibine aldı

Steinmeier bugün başkent Berlin’de yaptığı açıklamada, ”Ortadaki sonuç çok açıktır. Böylece Ulla Schmidt ekibimin bir parçası olmuştur” diye konuştu.

Almanya Federal Sayıştay’ı, Schmidt’in, makam aracıyla ilgili olarak kurallara uygun bir şekilde hareket ettiğine karar vermişti.

Bakan Schmidt, İspanya tatili sırasında makam aracının çalınmasından sonra özel ziyaretler sırasında makam aracını kullandığı şeklinde eleştirilere maruz kalmış ve bu iddiaların doğru olmadığını göstermek için aracın ne zaman, ne amaçla kullanıldığını gösteren belgeleri incelenmek üzere federal sayıştaya göndermişti.

Schmidt’in makam aracı daha sonra terk edilmiş olarak bulunmuş, Steinmeier de olaylara açıklık getirilinceye kadar Schmidt’in hükümet ekibinde yer almayacağını açıklamıştı.


(A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.