*** Steinmeier, muhtemel kabinesini tanıttı

*** Steinmeier, muhtemel kabinesini tanıttı

ABONE OL
20:18 - 30/07/2009 20:18
*** Steinmeier, muhtemel kabinesini tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Steinmeier, muhtemel kabinesini tanıttı

Alman Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) 27 Eylül’de yapılacak genel seçimler için başbakan adayı olan Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, muhtemel kabinesini tanıttı

Steinmeier, parti yönetiminin Potsdam kentinde yaptığı toplantıdan sonra, SPD’nin seçimleri kazanması durumunda 10 kadın ve 8 erkekten oluşacak kabineyi açıkladı.

SPD’nin kabinesinde, Sağlık Bakanı Ulla Schmidt dışında şu an görev yapmakta olan tüm SPD’li bakanlar, SPD Genel Başkan Yardımcısı Andreas Nahles, SPD Genel Sekreteri Hubertus Heil ve bazı milletvekilleri yer alıyor.

Kabinede yeni ve genç yüzlere de yer veren Steinmeier, ekibine aileyle ilgili konulara bakması için Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti Sosyal İşler Bakanı Manuela Schwesig’i, tarım konuları için de Alman Çiftçiler Birliği Başkan Yardımcısı Udo Folgart ve iş adamı Harald Christ’i dahil etti.

İspanya tatili sırasında makam aracını kullandığı için yoğun şekilde eleştirilen, bu nedenle muhtemel kabinede şimdilik yer almayan Sağlık Bakanı Schmidt’in yerine milletvekili Carola Reimann düşünülüyor.

SPD’nin kabinesinde kültür konularından Berlin Eyaleti Başbakanlık Müsteşarı Barbara Kisseler, tüketici konularından SPD saymanı Barbara Hendricks sorumlu olacak.

Savunma Bakanlığına ise Federal Meclis Savunma Komisyonu Başkanı Ulrike Merten getirilecek.

Almanya’da yapılan son kamuoyu yoklamalarına göre SPD’nin seçimleri kazanma şansının düşük olması nedeniyle Steinmeier’in tüm ülkeyi kapsayacak seçim turuna çıkacağı bildirildi.


(A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.