Sporda şiddete geçit verilmeyecek

Sporda şiddete geçit verilmeyecek

ABONE OL
00:19 - 19/02/2022 00:19
Sporda şiddete geçit verilmeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Adalet Bakanlığı, HEGEM Vakfı, KGK ve diğer paydaşlarla yürütülen “İnsan Hakları, Şiddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk: 2021-2030 Projesi” Gençlik ve Spor Bakanlığı üst düzey toplantısı yapıldı.

Toplantıya Gençlik ve Spor Bakanlığı bakan yardımcıları; Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz ve Hamza Yerlikaya, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, İnsan Haklarını Güçlendirme ve Şiddetle Mücadele Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM ) Genel Başkanı Adem Solak, HEGEM Vakfı yöneticileri Prof. Dr. Şükrü Ada, Prof. Dr. Sezai Özçelik, RTE Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eyüp Kul katıldılar.

GENÇLİK PROJENİN EN ÖNEMLİ UNSURU OLACAK

Gençlik Merkezleri yönetici ve görevlilerinin, yurt yöneticilerinin 25 devlet üniversitesi akademisyen ve idari personeline yönelik başlatılan Sosyal Arabuluculuk Sertifika Programlarından yararlanmaları, Spor antrenörleri için “İnsan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücadele” sertifikalı eğitim programlarından ve “sosyal arabuluculuk” eğitimlerinden yararlanmaları hususunda kapsamlı fikir alışverişinde bulunuldu; ileriye doğru çalışma stratejileri masaya yatırıldı.

HEDEF DAHA GÜVENLİ BİR GELECEK OLUŞTURMAK

Ülke düzeyinde her türlü şiddetin azaltılmasına yönelik her türlü katkının ortaya konacağı teyit edildi.

Spor alanlarında şiddet yaşanmaması için proje planlamalarının olası riskleri öngörerek yapılması gerektiği vurgulandı. Gençliğin daha güvenli bir toplum oluşmasında geleceğin teminatı olduğu inancıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı yönetiminin İnsan Haklarının, Demokrasi Kültürünün daha gelişim çağında bireylerin hayat felsefesi ve doğal kültürü haline gelmesi için sahaya sürülen projeye her türlü desteği vereceği ortak inancı belirtildi.

Şiddetle Mücadele Vakfı(HEGEM) Genel Başkanı Adem Solak toplumda derin acılar yaratan şiddet olaylarının önüne geçilebilmesi noktasında başlattıkları projeye verilen her türlü desteğin çok kıymetli olduğunu belirterek, “Birlikte ortak akıl ve sahadaki somut uygulamalarla bugünümüz ve yarınlarımız için çok ciddi tehdit unsuru haline gelen şiddete karşı güçlü ve kararlı bir duruş sergileyeceğiz.İnanıyorum ki bu sivil mücadele çok ciddi kazanımlar sağlayacaktır” dedi. Kaynak: https://www.kgk.org.tr

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.