*** ”Spor uyumun lokomotifidir”

*** ”Spor uyumun lokomotifidir”

ABONE OL
18:15 - 07/07/2009 18:15
*** ”Spor uyumun lokomotifidir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Spor uyumun lokomotifidir”

Almanya hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, Almanya’daki spor kulüplerinin göçmen kızlara ve kadınlara yönelik faaliyetlerini geliştirmeleri için çağrıda bulundu

Başbakanlıkta spor, siyaset, bilim ve göçmen kuruluşları temsilcileriyle biraraya gelen Maria Böhmer daha sonra yaptığı açıklamada, spor kulüplerinde göçmen kızların ve kadınların çok fazla yer almadıklarını söyledi.

Göçmen kızların ve kadınların spor yapmaya teşvik edilmeleri gerektiğini ifade eden Böhmer, ”Spor uyumun lokomotifidir” dedi.

Sporun, farklı sosyal sınıf, kültür ve uluslardan gelen insanların birlikte hareket etmelerini, özellikle de kulüplerde karşılıklı anlayışı sağladığını ve önyargıları ortadan kaldırdığını belirten Böhmer, bu potansiyelin daha iyi kullanılması gerektiğini kaydetti.

Açıklamasında, Alman Olimpik Spor Birliği tarafından yapılan bir araştırmaya da yer veren Böhmer, Almanya’da her 7 göçmen kızdan 1’inin bir spor kulübüne üye olduğu, buna karşılık Almanlar’da ise bu oranın yüzde 58 olduğunu dile getirdi.

(A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.