SPD’li siyasetçi Taşdelen istifa etti

SPD’li siyasetçi Taşdelen istifa etti

ABONE OL
11:06 - 11/01/2023 11:06
SPD’li siyasetçi Taşdelen istifa etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

48 Yaşındaki siyasetçi SPD Gençlik Teşkilatı JUSOS tarafından istenmeyen adam olarak ilan edilmişti

Türk asıllı siyasetçi olarak Bavyera’da birçok ilke imza atan Bavyera Eyalet Milletvekili Arif Taşdelen, SPD Bavyera Genel Sekreteri olarak Nisan 2021’de getirildiği görevinden istifa etti. 48 yaşındaki Mardin/Savur doğumlu sosyal demokrat siyasetçi, SPD’nin Gençlik teşkilatı Jusos tarafından partideki genç bayanlardan telefon numarası isteyerek uygunsuz harekette bulunduğu iddiasıyla geçtiğimiz ay istenmeyen kişi ilan edilmiş ve tartışma konusu olmuştu.

AÇIKLAMA YAPTI

Parti başkanına bugün sunduğu genel sekreterlikten istifa kararı hakkında açıklama yapan Taşdelen, bir yandan söylentiler sebebiyle kamuoyunda önyargıyla karşı karşıya kaldığını ve bu durumun kendisini ve ailesini olumsuz etkilediğini ifade ederken diğer yandan 8 Ekim’de yapılacak eyalet seçimlerinde partisini olumsuz yönde etkilemek istemediğini ifade etti. Taşdelen, partisinin eyaletteki genel sekreteri olarak seçim kampanyasının baş organizatörü konumundaydı.

Bavyera Eyaleti’nde yükselen trendiyle büyük siyasi kariyeri yaparak dikkat çeken Taşdelen, Aralık ayı sonunda Hürriyet’e yaptığı açıklamada, hakkında yapılan suçlamaların doğru olmadığını belirtmiş ve amacın seçim öncesi kendisinin parti genel sekreterliğinden ihraç ettirilmesi olduğunu söylemişti.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / Salih ALTUNER

Foto: Arif Taşdelen ( Regensburg Haber)

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.