*** SPD'li gençler, Alevi gençlerle buluştu

*** SPD'li gençler, Alevi gençlerle buluştu

ABONE OL
12:51 - 25/11/2008 12:51
*** SPD'li gençler, Alevi gençlerle buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
 
SPD’li gençler, Alevi gençlerle buluştu
Anadolu Alevi Kültür Merkezi gençleri SPD’li gençlerle biraraya geldiler. Berlin’li Alevi gençler, SPD gençlik kolları JUSOS’la buluştular. Cemevi’nde gerçekleşen toplantıda, Almanya’da ki politika ve sosyal yaşamında, yabancı gençlerin durumu konuşuldu.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Cemevi Gençlik Sorumlusu Uğraş Yorulmaz, “Derneğimiz bünyesinde 300 genç arkadaşımız var. Yaşadığımız ülkede ne türlü sorunlarla karşılaştığımızı SPD’li arkadaşlara anlattık. Göçmen kökenli gençlerin gelecekle ilgili kaygı ve beklentlerini dile getirip, birlikte çözüm önerileri üzerinde durduk.’ diyerek, SPD’li gençlerle ilişkilerin sürekli olmasına çalışacaklarını sözlerine ekledi.
Cemevi’ne ilk kez geldiklerini belirten Jusos’lu gençler, davet edilmekten memnuniyet duyduklarını belirterek, “Jusos olarak her semtteki göçmen gençlik kurumlarına giderek ilişkiler kurmaya çalışıyoruz. Onların bilmediğimiz yönlerini tanıyıp, sorunlarını konuşuyoruz. Herhangi bir konuda yardıma ihtiyaçları olursa, gereken organlarımız nezdinde girişim başlatıyoruz” açıklamasında bulunarak, Cemevi gençlerinin Almanya gençliğinin bir parçası olduklarını belirttiler. Alevi ve SPD’li gençlerin bararaya geldikleri buluşmaya şu gençler katıldı: Aziz Bozkurt, Henning Tillmann, Christian Berg, Eray Ceylan, Sinan Yalçın, Barış Düz, Robert Willemelis, Buket Türkkan, Uğraş Yorulmaz, Habib Karataş.
ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.