*** SPD’den vaatler

*** SPD’den vaatler

ABONE OL
19:51 - 04/08/2009 19:51
*** SPD’den vaatler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

SPD’den vaatler


SPD’nin Federal Meclis Milletvekili adayı Claudia Tausend partisinin çifte vatandaşlık, Alman vatandaşlığına geçişi ve aile birleşimini kolaylaştırma gibi konuları hükümet programına aldığını hatırlatarak “bu konuların halli için Türk kökenlilerin desteğini bekliyoruz” dedi.

SPD’nin Federal Meclis için Münih’ten gösterdiği adaylar arasında bulunan Claudia Tausend, yurttaşlarımızın yoğun yaşadığı Neuperlach semtinde seçim bilgilendirmesi yaptı. Tausend’da propaganda çalışmasında belediye meclisinden arkadaşları Ömer Yaşar Fincan ve Bettina Messinger yardımcı oldu.


27 Eylül’de yapılacak Federal Parlamento seçimlerini kazanma mücadelesi veren Claudia Tausend, Türk kökenli seçmenlere seslenerek “ Türk kökenli hemşehrilerimize en yakın parti biziz. Sorunları çok iyi biliyorum ve çözüm için parlamentoda mücadeleye hazırım” dedi. Partisinin hükümet programından bazı örnekler veren Tausend “çifte vatandaşlığı yeniden yasallaştırmak istiyoruz. Alman vatandaşlığına geçişi, aile birleşimini kolaylaştırmak da hedeflerimiz arasında. Ayrıca altı yıldan fazla burada yaşayan Alman yurttaşı olmayanlara yerel seçimlerde oy hakkı verilmesinin bizzat mücadelesini vereceğim” dedi. Tausend, PEP alış veriş merkezi önünde kurulan standta yurttaşların sorunlarını dinleyip, birçok konuda çözümde yardımcı olma sözü verdi.

Ahmet İNCEL – ha-ber.com – Münih 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.