Ludwigsburg’da Siyaset ve Bayram Coşkusu Bir Arada: SPD’den “Açık Mikrofon” Buluşması
Almanya’da siyasetin nabzı bu kez Ludwigsburg’da atacak. Macit Karaahmetoğlu öncülüğünde düzenlenen “Açık Mikrofon” etkinliği, vatandaşları SPD Baden-Württemberg eyalet eş başkan adaylarıyla aynı masada buluşturacak.
27 Mayıs’ta Scala Ludwigsburg’da gerçekleştirilecek etkinlikte, SPD Baden-Württemberg eş başkan adayları Isabel Cademartori ve Robin Mesarosch vatandaşların sorularını doğrudan yanıtlayacak.
Etkinliğin ev sahibi Macit Karaahmetoğlu, buluşmanın taşıdığı öneme dikkat çekerek siyasetin yalnızca parlamentoda değil, halkın içinde şekillendiğini vurguladı.
Karaahmetoğlu, “Siyaset sadece meclis koridorlarında değil, halkın arasında yapılır. Bayramın birleştirici ruhuyla, Baden-Württemberg’in geleceğini düşünen herkesi aynı masa etrafında buluşturmak istiyoruz. ‘Söz Senin’ anlayışı bizim için yalnızca bir slogan değil, demokrasinin temelidir” ifadelerini kullandı.
SPD’nin eyalet yönetimi için aday olan Isabel Cademartori ve Robin Mesarosch’un güçlü bir sinerji oluşturduğunu belirten Karaahmetoğlu, iki ismin Baden-Württemberg siyasetine yeni bir vizyon kazandıracağını söyledi.
Karaahmetoğlu açıklamasında, “Isabel Cademartori altyapı ve ekonomi politikalarındaki uzmanlığıyla çözüm odaklı bir yaklaşım sunarken, Robin Mesarosch dijital dönüşüm ve yenilikçi bakış açısıyla genç neslin enerjisini siyasete taşıyor. Bu güçlü birliktelik, Baden-Württemberg’in ihtiyaç duyduğu değişimin anahtarı olacaktır” dedi.
“Konuş, Buluş, Bayramlaş” mottosuyla düzenlenecek etkinlikte siyasi gündem, bayramın sıcak atmosferiyle birleşecek. Katılımcılar, eyalet siyasetine yön verecek adaylarla birebir iletişim kurma ve sorularını doğrudan yöneltme fırsatı yakalayacak.
Etkinlik Programı
Tarih: 27 Mayıs 2026
Yer: Scala Ludwigsburg
Giriş: 17.30
Başlangıç: 18.30
Macit Karaahmetoğlu, tüm bölge halkını etkinliğe davet ederek, “Gelin, yeni dönemin ilk adımlarını Ludwigsburg’da birlikte atalım; bayram sevincimizi ortak geleceğe dair umutlarımızla birleştirelim” çağrısında bulundu.
ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026