SPD heyetinden Müslüman mezarlığına ziyaret

SPD heyetinden Müslüman mezarlığına ziyaret

ABONE OL
12:11 - 20/12/2019 12:11
SPD heyetinden Müslüman mezarlığına ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg Büyükşehir Belediye başkan adayı Türk dostu, Throsten Brehm ve beraberindeki Türk siyasetçiler, tahrip edilen mezarları çiçek bırakıp saygı duruşunda bulundular.

Bir hafta önce, perşembe sabahı saat 4.30 sularında, aklı dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen 54 yaşındaki bir kadının, Nürnberg Güney Mezarlığı ana girişindeki kapıyı Toyota marka aracı ile parçalayarak, doğrudan Müslüman mezarlığına yönelerek, burada birçok mezara   zarar vermesinin ardından tepkiler ve Kabir ziyaretleri de hız kazandı.

SPD Heyeti ziyaret etti

Müslüman mezarlığını en son ziyaret eden SPD Nürnberg Parti Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Türk dostu, Throsten Brehm, SPD ‘li Belediye Meclis Üyesi Aynur Kır ile Nordostbahnhof Bölge Başkanı SPD’li Abdurrahman Gümrükçü, tahrip edilen ve daha sonra Belediyece düzeltilen Müslüman mezarlığını ziyaret ettiler.

İnsanlık dışı bir olay

SPD’li heyet, mezarların başında saygı duruşu yapıp kabirlere çiçek bıraktılar.

Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkan adayı Throsten Brehm, burada Müslüman ve Hristiyanların birlikte yattığını hatırlatarak, saldırının gerçekleşme nedenini bilmediğini, fakat insanlık dışı bir olay olarak değerlendirdiğini belirtti.   Brehm, yan yana yatan Müslüman ve Hristiyan ölülerimize saygı göstermeliyiz ve huzur içinde yatmalarını sağlamalıyız şeklinde konuşarak, burada yatan ölülerin tüm yakınlarına üzüntümü belirtmek isterim dedi.

İfadesi halen alınamadı

Öte yandan olay sonrası hastaneye kaldırılan ve tedavisinin sürdüğü belirtilen 54 yaşındaki saldırgan kadının halen ifadesinin alınamadığı belirtildi.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.