“SÖZ KADINLARIN KONSERİ” göz kamaştırdı

“SÖZ KADINLARIN KONSERİ” göz kamaştırdı

ABONE OL
23:04 - 01/12/2019 23:04
“SÖZ KADINLARIN KONSERİ” göz kamaştırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Klasik Türk Müziği Derneği’nin düzenlediği “SÖZ KADINLARIN” konserinde sadece kadın bestekarların eserleri seslendirildi.

Berlin Neukölln Gemeinschaftshaus Gropiusstadt salonunda yapılan bu yılın son konserinde Berlin müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatıldı.

Konser süresince büyük bir sanatçı topluluğundan oluşan solist, korist ve sazendeler müzik severlere eğlenceli bir gece yaşattılar.

Selahattin Doğan’ın yönettiği ve Moderatörlüğünü Halim Özkal’ın yaptığı müzik şöleninin birinci bölümünde Nihavent, Hicazkar, Uşşak, Segâh ve Rast makamında seslendirilen eserler arasında “Alemi gülzar ederdim, Neredesin nerde aceb, Ruhumda neşe hayale daldım, Gül dalında bülbül olsam gibi eserler seslendirildi.

Konserin ikinci bölümünde Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu Klasik Kemençe sanatçısı Arzu Topuz Çelik, Kanun sanatçısı Gül Güldaş ve Tanbur sanatçısı Reyhan İllez, üçlü grubu olarak saz semavisinden çok güzel örnekler sundular.

Programın diğer bölümünde ise koro ve solo şarkılarla devam edildi. İkinci bölümde okunan eserler arasında “Ben gamlı hazan, Haberin yok mu, Avare gönül yine sensiz yer aldı.

Birbirinden güzel solo eserleri İlyas Gençtürk, Handan Doğan, Şebnem Türkmen, Ayşe Yılmaz, Filiz Dağlı ve Nejla Altıok seslendirdiler. Konserden sonra seyirciler tarafından büyük bir tezahürat gösterileriyle birlikte sahne adeta gül bahçesine döndü.

ha-ber.com/Orhan Önaldı

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.