*** Sonderschule zorunluluğu kalktı

*** Sonderschule zorunluluğu kalktı

ABONE OL
00:42 - 16/06/2019 00:42
*** Sonderschule zorunluluğu kalktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Sonderschule zorunluluğu kalktı

Hamburg Türk Veliler Birliği Başkanı Başkanı Malik Karabulut, Almanya’nın Hamburg eyaletinde temel eğitim yasasının 12. maddesinde yapılan değişikliğe göre, okul idaresi ya da öğretmenlerin, öğrencileri özel pedagojik teşvik okullarına (Sonderschule/Förderschule) göndermek istemesi durumunda, ailelerin buna karşı çıkma hakkının doğduğunu söyledi

Hamburg Türk Toplumuna (TGH) ait salonda düzenlenen eğitim toplantısında konuşan Karabulut, Sonderschulelerin "tarihi bir hata" olduğunu belirterek, "Hamburg’da eğitim yasasında yapılan değişikliğe göre, artık aileler okul idaresi zorlasa dahi çocuklarını Sonderschulelere göndermek zorunda değil. Ailelere bu konuda seçme hakkı doğuyor. Yasa değişikliği ile ailelere çocuklarını normal okullara gönderme hakkı verildi" dedi.

Çocukların zorla Sonderschulelere gönderilmesinin insan ve eğitim hakkına da aykırı olduğunu ifade eden Karabulut, ailelerden, okul yönetiminin eğitim konusunda verdiği her karara uymamalarını ve bu konuda daha dikkatli olmalarını istedi.

Karabulut ayrıca, özellikle göçmen aileler için "http://www.htvb.org/index.php/aktualitaet/news/108-elternwille-ist-entscheidend" adı altında bir internet sitesi hazırladıklarını ve bu sitede "şikayet" başlığı altında ailelerin, çocuklarının eğitimi konusunda uğradıkları haksızlıkları anlatabileceğini hatırlattı.

Toplantıya katılan Hamburg eyaleti Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Pedagojik Teşvik Merkezinde görevli Angela Ehlerb de, bugüne kadar Sonderschule uygulamalarında bazı hatalar yapıldığını belirterek, ailelerin çocuklarını bu tür okullara göndermemem haklarının bulunduğunu ve bu konuda yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu söyledi. (aa)

sond-zor-kalk-b.jpg

Süheyla KAPLAN – Hamburg

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.