SÖMÜRÜ DÜZENİNİN TAŞERONLARI 1

ABONE OL
11:27 - 23/10/2020 11:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD-AB

Sömürgeci Kapitalistler Birliği (Emperyalizm) rakibi Sovyetlerin dağılmasından sonraki dünya düzenini kurarken, düzenlemeyi önce kendi içinde başlattı.

Fransa’da Straus-Kahn (Ekonomi Profesörü) Cumhurbaşkanlığına adaydı. Sol düşünceliydi

Bir otel kadın çalışanına tacizde bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı, yerine François Hollande aday gösterildi ve Hollande seçimi kazandıktan sonradan anlaşıldı ki bu taciz suçlaması bir komploydu!

İngiltere’de, solun işçilere verdiği ödünlerden, eşitlik, barış ortamından rahatsız olan kapitalizmin Avrupa ayağı, Margaret Teacher’le bir geri dönüş başlattı.

İşçi haklarından, bazı özgürlüklerin kısıtlamalarından, Falkland savaşı ile, binlerce İngiliz gencinin ölümüyle doruğa vuran hoşnutsuzluğu dağıtmak için, iktidar değişikliği planlanmıştı.

İşçi Partisi Genel Başkanı John Smith’in ölümüyle yerine Tony Blair getirilerek emperyalizmin Ortadoğu zenginlik kaynaklarına kirli ve şaibeli el koyma süreci başlatılmış oldu.

2003 yılında ABD Başkanı George W. Bush ile Irak’ın işgaline karar verirken Saddam’ın nükleer silahlara sahip olduğu bir sahte raporla hem kendi halkını hem de dünya kamuoyunu yanılttı.

Almanya’da ise 16 yıllık tutucu Helmut Kohl hükümeti işsizliğin artması ve Kohl’ün bağış yolsuzlukları söylentisi sonucu yıpranması ile iktidar değişikliği bekleniyordu. (*!)

SPD Genel Başkanı Oscar Lafonten sol sosyal demokrat çizgide olması nedeniyle iş adamlarının baskısı ile Gerhard Schröder başbakan aday oldu ve seçimlerde iş adamlarının maddi destekleriyle Yeşillerle iktidara getirildi.

Avrupa’ya Sosyal Devlet öncülüğü yapan SPD, Schröder ile 16 yıllık sağcı, tutucu Kohl Hükümetinin yapamadığını yaparak, sosyal demokrat ilkeler yerine, Liberal siyaseti uygulamaya koyarak, örnek bir Sosyal Devlet olan Almanya’yı kendisini destekleyen sermayenin çıkarlarına teslim etti.

Parti yönetimini kendi kadrosuyla ele geçirerek, başta Lafonten olmak üzere ne kadar sol-sosyal demokrat varsa partiden koparıldılar.

Blair-Schröder ikilisinin üçüncü yol kandırmacasıyla iki köklü sosyal demokrat partiyi halkın, emeğin, kimsesizlerin partisi yörüngesinden çıkarıp sermayenin sözcüsü ve koruyucusu duruma getirmesiyle sadece bu partiler değil sendikalar bile katkıda bulundu.

HARZ 4-AJANDA 2010-SAĞLIK REFORMU-1 EUROLUK İŞ alanlarında REFORM yalanıyla iş adamlarına ve sermayeye katkı sağlanırken, elde edilecek kazanımların çalışanların sırtından çıkmasının bedelini bugün sadece çalışanlar ödemedi. (Bugün ki salgında İngiltere, Fransa hatta dünyada örnek sayılan sağlık yapısının reform yalanıyla çökertilen Almanya bile şimdi o bedeli ödemektedir.)

İtalya’da iki de bir solun, KP’nin yönetimi kart zampara Berlusconi ile ortadan kaldırılınca Batı Cephesi emperyalist kimliğine dönüvermişti.

Blair, Hollande, Schröder ve Berlusconi ortaklığı, AB’nin Barış Köprüsü görüntüsünü sildi.

Gorbaçov’un yok saydığı şekilsel komünizmden, alkolik Yeltsin’le kapitalizme geçiş yapan Rusya, eski KGB Ajanı Vladimir Putin’e teslim edilmesine rağmen Batı, yeni bir düşman bulunana kadar Rusya’yı düşman olarak vitrinde tuttu.

Çin, Mao’nun kırsal komünizmi yerine, Kırsal Liberalist-Komünizm diye bir yeni ideoloji benimsedi. Şeriatçılardan, Kemalizm’den Siyasal İslamcılığa sapan, döneklerden de taraftar buldu.

ABD, Taliban’la Afganistan’ı kan deryasına çevirtme görevini tamamlattıktan sonra çöpe attı.

Komünizmden sonra, demokrasinin karşısında düşman olarak İslam’ı hedef gösterirken Doksanlı yıllarda Arap Baharını ve Ilımlı İslam’ı, gelecek planına aldılar.

Ilımlı İslam modelin Laik düzende iktidara gelmesi olanaksızdı.

Emperyalizm vermeden almayı biliyordu.

Kendi hainlerini hemen yok ederlerdi

Ama başka ülkelerin hainlerini sonuna kadar desteklerlerdi.

Çizgiden çıkmayı deneyenleri de çizgiye çekme becerileri sınırsızdı

Nasıl mı?

(arkası haftaya)

Yıldız AKALIN

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.