"Solingen’den ders alınmadı"

"Solingen’den ders alınmadı"

ABONE OL
02:24 - 09/08/2019 02:24
"Solingen’den ders alınmadı"
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Bugün, Genç Ailesi’ne mensup beş Türk’ün 29 Mayıs 1993 tarihinde yabancı düşmanı-ırkçı Almanlar tarafından Solingen’de, kendi evlerinde kundaklanarak katledilişinin 26. ölüm yıldönümü… Onlar, bu ülkenin sosyal, siyasî ve de hukukî düzenine karşı hiçbir suç işlemediler. Katillerin gözünde onların tek „suçları“ Alman olmamaktı.

Bunca acı tecrübeye rağmen ders alınmış olsaydı şayet, “Solingen Faciası” üzerine yenileri yaşanmayabilirdi. Solingen sonrası Almanya Türkleri, sekizi Türk toplam on kişiyi kurşunlayarak öldürenlerin, NSU adlı Neo-Nazi Yeraltı Terör Örgütü olduğunu öğrenince, yeni acılar ve endişelerle sarsıldı.

“Döner Cinayetleri” olarak kamuoyuna lanse edilen, bilahare bir tesadüf eseri ortaya çıkan “Neonazi Seri Cinayetleri“nin, özellikle Türk Göçmenlere karşı planlı bir şekilde gerçekleştirilmiş katliamlar olması, Almanya’daki Türk düşmanlığının korkunçluğunu gözler önüne serdi.

O günden bugüne özellikle Türk, Müslüman veya farklı kültürlere mensup azınlıklara karşı sözlü, yazılı ve fiili saldırılar artarak devam ediyor.

29 Mayıs 1993 tarihi, Genç Ailesi’nden beş masum insanın yakılarak öldürülmesinin yıldönümü olduğu kadar, kendinden olmayanlara tahammülsüzlüğün, yeniden hortlayan ırkçılığın da hafızalarda yer ettiği bir gündür. İşte böylesi facianın bugün itibariyle 26. Yılını, bir daha benzeri olayların tekerrür etmemesi ümidiyle anıyoruz.

Almanya’daki sosyal barışa ve çokkültürlü hayata hizmet etmeyi kendine gaye edinmiş ATİB, Solingen’de ve diğer ırkçı saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerken, bir daha Solingen’lerin yaşanmamasını temenni ediyoruz.

Ayrıca, ATİB heryıl olduğu gibi bu yılda Untere Werner Caddesinde Saat 12:00 Solingen Şehitlerini anma programını ATİB Genel Başkanı Durmuş Yıldırım ve diğer yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirecektir.

ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.