SİZİ GİDİ ÖLÜ SEVİCİLER SİZİ !

ABONE OL
19:56 - 06/11/2021 19:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Her kes değil de bir kısım seçmenden bahsedeceğim sizlere ;

Tiyatrocuydu ölmeden önce , gitmediniz seyretmeye. Sahnede eleştirilerini seyredip , alkışlarınızla desteklemediniz. Öldükten sonra mı ? Her ölüm yıl dönümünde, anıyorsunuz sosyal medyadan. İyi sanatçıymış da , satılmamış da falan filan…

Sonra eski gazetecileri hatırlayalım. Yazdığı gazeteyi bile almıyordunuz birisi görür diye. Sadece korku değildi okumaktan alıkoyan. Birde doğruları okurken kendinizden utanmamak için almıyordunuz. Devlet dairesindeki yolsuzlukları görüpte susan bazıları ne yüzle okuyacaktı ki doğruları. Ne gereği var , doğruları duyupta kendinden utanmanın !

Neyse , ölüm yıldönümünde bir paylaşım yeter gazeteciye de.

Şimdi birde dürüstlüğü ile hatırlanan birkaç siyasetçi gelsin aklınıza. Hani çok değil de birkaç tane dedik.

Ölüm yıldönümünde bir paylaşım yaparsınız değil mi ? Peki yaşarken hiç oy verdiniz mi ?

Dürüst insanlar parti kursa , Meclise giremez diyerek oy vermediniz. Biriside çıkıp , Meclise girmese de doğrunun yanında durmak lazım diyebildi mi ? Dürüst olmayanlara oy veremeyenlere sözümüz yok !

“Çalıyor ama çalışıyor  yada  dün söylediğinden döneklik yaptı fakat lideri desteklemek lazım “ diyerek liderinin peşinden koşanlar olmadı mı?

Yanlışları , hırsızları yada dönekleri yaşarken destekleyip , doğruları ölünce sevmeniz ne kadar dürüstlük hiç düşündünüz mü ?

Hadi siyasi liderinizin geçmişini bir aklınıza getirin. Dün bir laf edipte bu gün döneklik ettiyse neden döneğin seçmeni olacaksınız. Kendi çevresini zengin edip çalıyorsa neden hırsızın seçmeni densin sizlere.

Namusluya hayatta iken sahip çıkıp desteklemedikçe , bu işler düzelmez. Namuslu liderlere oy verenlere de sözümüz yok.

Bu işler yazmakla da düzelmez. Kanunlar çerçevesinde kalmak için yazıyorum şimdilik. Hak aramak köşe yazmakla olmuyor. Fakat bir gün tarih beni yargılayacaksa , elinden geleni yaptı diyebilmeli.

Vicdanen ben rahatım , fakat sizde rahat mısınız ?

İlk seçimlerde bazı siyasi partiler başa gelebilmek için size fiyatınızı soracaklar.

Oyunuzu  kaça “satacaksanız” şimdiden hesabını yapın. Aceleye gelmesin ! Emekli ve asgari ücretli zam istesin , EYT li hak istesin , öteki başka bir fayda umsun.

Hak istemek vatan satmak değildir , benim demek istediğim seçimden önce pazarlık olarak hak istemek .

Eğer vereceğiniz oy satılık değilse ;

Hakkınızı şimdi görevdeki hükümetten isteyin. Seçim vaadi olarak değil , görevdeyken versin. Şimdi veremeyen seçimden sonra hiç veremez. Ekonomi şimdi kaldırmıyorsa , sonra hiç kaldırmaz.

Kısacası hak seçim vaadi olarak istenmez , bu gün meydanlara inip kanunlar çerçevesinde istenirse hak olur.

Seçim sözü olarak oy karşılığında istemek , bence  rüşvete girer !

Seçim yaklaşınca bir şey isteyecekseniz , kendiniz için olmasın ! Herkes için bir şeyler isteyin . Daha güzel bir Türkiye sandıkta pazarlık konusu olabilir. “Bana zam ver , sana oy vereyim” seçimlerde ucuz bir söylem bence !

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.